Prantsusmaa ProTouri meeskond Cofidis pani võistluseks välja oma alla 23-aastaste meeskonna, mille liider on raskel kolmepäevasel tuuril Eesti noor tulevikulootus Rein Taaramäe.

Portugalis sõidetakse kokku kolm mägist etappi. Reedel läbivad ratturid 149 km, laupäeval 112 km ning pühapäeval 139 km.

Eelmisel nädalal rattaprofide blogile rattaprofid.wordpress.com antud intervjuus andis Taaramäe mõista, et eesmärk on MK etapivõit koju tuua: “Esimene ja viimane etapp on päris rasked. Esimesel etapil on üks kümne kilomeetri pikkune tõus ja kaks viie kilomeetri pikkust tõusu ning viimasel etapil on kolm esimese kategooria tõusu. Teiseks jääda ei tahaks,” tunnistas rattaproff.

Eelmisel aastal U23 klassis eraldistardiga sõidus EM hõbemedali teeninud Taaramäe külastas enne Portugali sõitu ka kahel päeval Silberauto Eesti juuniorite koondise treeninglaagrit Prantsusmaal. Koondise peatreeneri sõnul oli noore tippsõitja külaskäik juunioritele heaks kohaks vahetada kogemusi ning teha ühiselt ka paar tugevat treeningut.