Tartlaste peatreeneri Urmas Tali sõnutsi ei alahinda nad mingil juhul turniiritabeli lõpupoolel pesitsevaid virulasi. “Kehva keskendumise puhul võib iga meeskonnaga ämbrisse astuda,” manitseb Tali ja lükkab ümber kuuldused, nagu liituks meeskonnaga peatselt praegu Kreekas palliv Jaanus Nõmmsalu.

“Tema tahaks jah kangesti meile tulla, aga me pole praegu kedagi juurde võtmas,” teab Tali.

Pere Leiva topeltnädalalpu kroonib pühapäeval kell 18 sealsamas Tartus peetav mäng SK Rigaga. “Nad on ebameeldivad vastased kellele tahes,” on Tali veendudnud.

Laupäeval võõrustab siiamaani tõusude ja mõõnadega esinenud Tallinna Sylvester Eesti-turneel olevat SK Rigat. “Oleme hooaja algusega näidanud, et meis on sisu ja et oleme vaimselt tugevad,” kiidab Sylvesteri peatreener Laimons Raudsepp oma hoolealuseid. “See on meie jaoks ülitähtis mäng ja usun, et meid tulevad saali toetama arvukad fännid.”

Liiga liider Tallinna Selver mängib laupäeval Kuressaare spordihallis Cesise Cesu Alusega. Pealinlaste libero Asko Esna sõnutsi ei saa kohtumine olema kergete killast. “Luureandmetel on Cesisel väga ohtlik diagonaalpommitaja ja tema neutraliseerimine peaks oleme meie esmaülesanne,” ütleb Esna.

Pärnu VK sõidab pühapäeval Võrru, kus kell 17 kohtutakse kohaliku Võru meeskonnaga, kelle mängutrend on viimasel ajal olnud selgelt tõusev. Pärnu VK peatreeneri Andrei Ojametsa arvates peaks võrukate alistamiseks piisama nende nn. rutiinimängust. “Me ei alahinda Võrut, kuid tuleb aru anda, et kui mängime vähemalt omal keskmisel tasemel, nopime võidupunktid.”

Ojamets kiidab oma meeskonna üldmängu ning tuletab meelde, et liiga statistikatabeleid vaadates kuulub tema meeskond igas elemendis — väljaarvatud rünnakul — TOP 4 hulka. “Et oleme suhteliselt lühikesed — pikad on vaid Romet Priimägi, Argo Meresaar ning Kardo Kõresaar — siis on meie trumbiks kiire mäng,” analüüsib Ojamets kuurortlinna meeskonna tumpe. “Lasteaed võttis aega kolm aastat, aga nüüd on see läbi, sihime Eesti meistri- ja karikavõistluste finaalkohta,” on Ojamets otsekohene.

Suur panus pärnakate mängukvaliteedi tõusus on Tartust kodulinna naasnud kapten Argo Meresaarel, kelle kohta peatreeneril jätkub vaid kiidusõnu. “Tänu Meresaarele on meeskonna mängudistsipliin parem, kui enne. Ta paneb asjad juba riietusruumis paika ning nooremate mängijate selg läheb Meresaare juuresolekul sirgemaks ning kõhud tõmmatakse sisse.”