Eestlastest olid täna lisaks Taaramäele stardis ka Tanel Kangert, Alo Jakin ja Sander Maasing. Võidusõidu esimeses pooles pidi kukkumise tagajärjel kahjuks katkestama Maasing. Ka Alo Jakin katkestas võidusõidu kolm ringi enne lõppu kõhuprobleemide tõttu.

Põhisündmused hakkasid toimuma kaks ringi enne lõppu, kui saadi kätte pikka aega ees olnud kolm jooksikut ning ette moodustus uus kolmeliikmeline liidergrupp, kuhu kuulusid Rein Taaramäe, eraldistardiga sõidus maailmameistriks tulnud hollandlane Lars Boom ning taanlane Jakob Fuglsang.

Viimasele ringile minnes juhtis kolmik peagrupi ees 48 sekundiga. Kolme esimesega liitusid veel sõitjaid ning eest kukkus ära hollandlane Boom. Pool ringi enne lõppu juhtis viisik kooseisus: Jelle Vanendert (Belgia), Bauke Mollema (Holland), Simon Spilak (Sloveenia), Rein Taaramae (Eesti), Rui Costa (Portugal).

Taaramäe oli jooksikute hulgas aktiivseim, pidevalt vedas ning proovis ka üksinda eest ära sõita, kuid peagrupp lähenes pidevalt.

Kolm kilomeetrit enne lõppu oli peagrupp peaaegu juba koos ning kilomeeter enne lõppu oli kindel, et vastupidi kõikidele ootustele tuleb suur grupifiniš, kus meie meestel kõrgete kohtade eest võimalust võidelda ei ole.

Maailmameistriks tuli Slovakkia rattur Peter Velits austraalase Wesley Sulzbergeri ning inglase Jonathan Bellise ees.

Kangert sai 31. koha, Taaramäe oli lõpuks 47. Peagrupis said võitjaga sama aja 51 ratturit.

Kahekümneaastastele Rein Taaramäele ja Tanel Kangertile olid need viimased alla 23-aastaste maailmameistrivõistlused, kuna järgmiseks aastaks sõlmitud ProTouri lepingud ei luba neil U23 klassis maailmameistrivõistlustel võistelda.

Homme lõpevad Stuttgartis maailmameistrivõistlused eliitklassi 267,4 km pikkuse grupisõiduga, kus eestlastest stardis Eesti meister Erki Pütsep (Bouygues Telecom) ning Rene Mandri (Ag2r Prevoyance).