“Mina sain selle täna enne trenni teada, olid täiesti šokis. Ei osanud üldse seisukohta võtta,” sõnas pettunud Piiroja ETV-le. “Enne Horvaatiaga mängu sai Jalgpalliliidust küsitud, kas võib kollase kaardi saada. Vastati, et pole probleemi, kui ka kaart tuleb, siis Inglismaa vastu saab ikka mängida.”

Eesti Jalgpalliliit arvas, et kuna Piiroja kolmest senisest hoiatuskaardist kaks tulid Venemaaga mängus, saab Piiroja alustada Horvaatiaga mängu puhaste paberitega. Tegelikult oli olukord teine ja Piiroja laupäevane kaart tähendab, et Eesti keskkaitsja homme inglaste vastu ei mängi.

“Minule oleks see mäng erilise tähtsusega,” vihjas Piiroja sellele, et klubide treenerid tahtsid tema mängu Inglismaa vastu näha. “Kui mina oleks klubi peatreener ja näeks, et kaitsja saab rünnakul kollase kaardi ja jätab seetõttu Inglismaa mängu vahele, ma küll sellest mängijast heal arvamusel ei oleks.”

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlaku sõnul alaliit juhtunus süüdi ei ole ja veeretas kaartide valesti lugemise meeskonna tehnilise personali õlule. “Pole vaja süüdlasi otsida, keegi sai lihtsalt targemaks,” lisas Pohlak.

Piiroja keskkaitsja koha võib Inglismaaga mängus endale saada Alo Bärengrub või Ragnar Klavan.