Esmakordselt 2000. aastal Kalevi spordiseltsi poolt väljaantud Paul Kerese nimeline Ausa Mängu auhind koosneb kahest mõõgast, millest suure mõõga pälvib spordiga seotud inimene elutöö eest ausa mängu aadete levitamisel ning väikene mõõk antakse sportlasele, kes paistis ausa mängu põhimõtete järgimisel silma 2001. aastal.

Žürii sõnul pälvis seekord väikese mõõga Mart Poom, kuna ta on demonstreerinud ausust ja suuremeelset suhtumist oma konkurentidesse, tunnistades löödud väravate puhul vastase meisterlikkust ning enese eksimusi, kui ka vabandades oma meeskonnakaaslaste ees ebaõnnestunud mängu puhul. Poom on käitunud alati üllalt ja omakasupüüdmatult, olles nii tuhandetele noortele suurepäraseks eeskujuks. Samuti osales Poom 2001. aastal mitmes heategevuslikus ürituses, toetades näiteks mitmesuguse varustuse kinkimisega Pärnu Kalevi jalgpalliklubi tegevust ning osaledes heategevuslikus loteriis LotoSport.

Ausa Mängu žüriisse kuulusid lisaks Eesti Spordiseltsi Kalev esindajatele ka Eesti Olümpiakomitee, Eesti Sportlaste Ühenduse, spordiajakirjanike, Tallinna Spordiliidu ja auhinna sponsori, AS Cell Networki esindajad.

Mart Poomile annavad kolmapäeval enne Eesti — Moldova sõprusmängu algust auhinna üle Eesti Spordiseltsi Kalev esimees Peeter Kreitzberg ja peasekretär Reio Ojavere.