“Kotenko näitas, mis väravavahile oluline, kindlat ja rahulikku närvikava ning usku endasse,” iseloomustas Poom noormehe mänge Eesti koondise eest.

Ka Kotenko lühike kasv (183 cm) ei peaks Sunderlandi meeskonna väravavahi arvates noormehe karjääri segama. “Mõned treenerid tõepoolest tähtsustavad pikkust, aga on ka lühemaid väravavahte, kes on maailma tasemel edukad olnud, näiteks Fabien Barthez (samuti 183 cm),” lisas Poom Postimehele antud usutluses.

Eesti koondise väravasuul on Kotenko Poomi sõnul hästi hakkama saanud ja visa tööga on tal kõik võimalused jõudmaks tugevasse välisklubisse.

Kolm nädalat tagasi haiglast välja saanud Poom ise loodab tagasi võita koha Sunderlandi klubi esiväravavahina.

Kuna paranev jalg lubab pallitreeningutega alustada, Poom veel öelda ei osanud, kuid kinnitas, et asjad liiguvad üldiselt siiski paremuse poole. “Mihkel Mardna (Poomi opereerinud arst) oli põhimõtteliselt rahul ja arvas, et vett enam välja võtma ei pea. Loodame, et taastub ise,” sõnas Poom Postimehele.

Sunderlandi klubi eesmärk uuel hooajal saab eestlase meelest olla vaid kõrgliigasse püsimajäämine, sest tasemevahe Premier League`i ja esiliiga klubide vahel on läinud viimastel aastatel suuremaks.

Sunderlandi klubi koduleheküljel toodud koefitsentide põhjal on Poomi koduklubi uuel hooajal “favoriit” number üks kukkumaks Premier League`ist välja. Teised uustulnukad West Ham ja Wigan hoiavad selles edetabelis vastavalt teist ja neljandat kohta.

Kolmandana ennustatakse väljakukkumist West Bromwichi meeskonnale, kes lõppenud hooajal jäi napilt Premier League`i püsima.