Doktor Mihkel Mardna avastas Poomi põlveliigeses põletiku põhjustanud bakteri ning helistas neljapäeva hommikul patsiendile, et too keskpäevaks operatsioonile kutsuda, kirjutab Postimees.

“Teostasin artroskoopia, mille käigusp paigaldasin parema põlve liigesesse lavaaži — see on mehhaaniline põlveliigese puhastamise viis läbivoolava lahusega,” sõnas Mardna.

Doktori sõnul võtab operatsioonist taastumine aega vähemalt kolm nädalat. Ideaalvariandis võib Poom siis treeningutega alustada, aga muidugi mitte täiskoormusel.

“Järjekordne ebameeldiv üllatus,” sõnas 33-aastane Poom, kes jääb Tallinnas Mustamäel asuvasse Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

“Kuid loomulikult ei anna ma veel anna — nii ei taha küll karjääri lõpetada. Loodan ikka jalule ja mängima saada,” lisas Inglismaa kõrgliigaklubi Sunderlandi ridadesse kuuluv puurivaht Postimehele.

Sügisel opereeriti Poomi põlve Inglismaal, märtsi lõpus teostas Saksamaal lõikuse kümnevõistluse olümpiavõitjat Erki Noolt abistanud doktor Alexander Jontschew.