Teisipäeval kohtuvad Soulis poolfinaalis Saksamaa ja Lõuna-Korea ning kolmapäeval Saitamas Brasiilia ja Türgi.

FIFA president Sepp Blatter nõudis pühapäeval kohtunikekomitee istungil, et poolfinaalideks tuleb tööle panna “parimad” vilemehed ning kritiseeris kohtunike valikut veerandfinaalideks.

FIFA allikate teatel on kohtunikud Blatteri kriitikast raevus, kuna just tema vedas mõne aja eest kampaaniat, mille eesmärk oli kaasata jalgpalli MM-i korraldusse võimalikult paljude riikide esindajad, mistõttu pääsesidki platsile kohtunikud riikidest, kus jalgpall pole sageli väga kõrgel tasemel.

Hispaania ja Itaalia, aga ka teiste maade vutifännid sattusid marru, kui arvatavalt kohtuniku vigade tõttu kaotas Itaalia teises ringis ning Hispaania veerandfinaalis MM-i ühele korraldajale Lõuna-Koreale.

Blatter sõnas Austraalia TV saatele “Sportswatch”, et oli parimaid kohtunikke nõudnud ka enne veerandfinaale.

“Selles osas, mida me möödunud mängudes, eriti Lõuna-Korea mängudes näinud oleme, pean tunnistama, et mul on raske mõista kohtunikekomitee otsuseid kohtunike ja joonekohtunike osas,” sõnas FIFA juht.

Pärast lahkhelisid kohtuniketöö üle Lõuna-Korea viimases kolmes mängus asub Souli poolfinaalmängu vilistama kogenud šveitslane Urs Meier, Saitama mängu juhib taanlane Kim Milton Nielsen.

Finaalmatši 30. juunil Yokohamas vilistab tõenäoliselt maailma parimaks jalgpallikohtunikuks peetav itaallane Pierluigi Collina.

Joonekohtunikeks on Lõuna-Korea ja Saksamaa mängus Frederic Arnault Prantsusmaalt ja Evzen Amler Tšehhist ning Brasiilia-Türgi mängus poolakas Maciej Wierzbowski ja slovakk Igor Sramka.