Eesti-Venemaa sõpruskohtumisel 27. märtsil tagavad staadionil ja selle ümbruses avaliku korra Tallinna Politseiprefektuur ja turvafirma AS ESS Eesti.

Avalikku korda tagavate politseijõudude täpne suurus määratakse kindlaks vahetult enne võistlust vastavalt kogutud informatsioonile ja eelmisel hooajal toimunud rahvusvaheliste jalgpallikohtumiste analüüsile.

Kuna publiku huvi antud matši vastu on suur ja jalgpalliliit ootab “täismaja”, on turvalisuse tagamiseks turvatöötajaid ja politseiametnikke väljas ilmselt samas suurusjärgus, kui eelmisel hooajal toimunud Hollandi ja Iirimaa mängude ajal. Nii turvafirma kui politsei kasutavad võimalikult palju juba eelmisel hooajal samal staadionil kogemuse saanud töötajaid, mis teeb kindlasti mõlema organisatsiooni tegevuse ja koostöö lihtsamaks.

Kuna staadioni videovalvesüsteem ei ole veel valmis, jäädvustab politsei kogu matši ajal staadionil toimuva oma videolindile.

Jalgpalliklubi FC Flora kehtestab staadioni sisekorraeeskirjad, kus on kirjas põhilised pealtvaatajate käitumisreeglid. Kinnitatud eeskirjad avaldatakse FC Flora ajalehes, pannakse avalikult välja staadionile ja Internetti tuntumatele jalgpallihuviliste veebilehekülgedele. Staadioniomanikuna on jalgpalliklubil õigus keelata jämedalt staadionil avalikku korda rikkunud pealtvaataja edasine ilmumine staadionile kas ajutiselt või alaliselt.

Praegustel andmetel on Venemaalt Tallinna tulemas 150 oma koondise poolehoidjat Sankt-Peterburgist. Peaasjalikult on tegemist kohaliku jalgpallimeeskonna Zeniti fännidega. Lisaks on eraldatud 86 piletit Venemaa Jalgpalliliidule.

Venemaa poolehoidjatele on eraldatud A. Le Cog Arenal põhjatribüün. Juhul, kui toimub täiendav piletimüük staadionil, saab sinna pileti osta eraldi kassadest.

Politseiameti korrakaitseosakonna komissari Varmo Rein’i sõnul võib hinnata eelmist jalgpallihooaega igati kordaläinuks. “Staadionitel ei juhtunud ühtegi tõsisemat intsidenti.

Rahvusvahelistelt mängudelt tuli kõrvaldada üksikud pealtvaatajad, valdavalt oli nende väärkäitumisele kaasa aidanud liigne alkoholipruukimine,” sõnas Rein. Tema sõnul on jalgpallifännikultuur taasiseseisvunud Eestis alles noor ja arenev ning jalgpalliliit ja politsei annavad endast kõik, et toetada organiseerunud ja traditsioonidega fännklubide väljakujunemist.

Politseil ja jalgpalliliidul on regulaarselt toimunud kohtumised MTÜ Jalgpallihaigla esindajatega, üksteisemõistmise õhkkonnas toimunud kohtumistest on kasu tõusnud kõigile osapooltele. “Politsei ootab 27.märtsil publikule nauditavat põnevat jalgpallikohtumist ja ei näe põhjust liigseks ärevuseks”, ütles komissar Rein.