Delegatsioon, mille täpne suurus ja koosseis hoitakse esialgu saladuses, peaks allikate sõnul saabuma olümpialinna pühapäevaks mööda maad. Kolmepäevase visiidi üheks osaks on ka kohtumine Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga.

46 inimest jäi kaheksa aastat tagasi kadunuks Põhja-Korea piiri lähedal uppunud Lõuna-Korea sõjalaevalt. Kahtlustatakse, et laev sai pihta Põhja-Korea torpeedoga, mille plahvatus rebis laeva pooleks. Kim Yong-chol oli tollal Põhja-Korea luureteenistuse ülem. Just seda üksust peeti Lõuna-Koreas laevaõnnetuses vastutavaks.

Kim Yong-chol on ka USA ja Lõuna-Korea mustas nimekirjas seoses Põhja-Korea tuuma- ja raketiprogrammi toetamisega 2010. ja 2016. aastal.

Kim Yong-choli sissesõidust Lõuna-Koreasse on teavitatud ka USA võime. USA administratsiooni ametnik ütles Reutersile, et neil pole plaanis ühegi Põhja-Korea delegatsiooni liikmega kohtuda. Selle võimaluse lasid põhjakorealased mööda pärast avatseremooniat, kus viibis USA asepresident Mike Pence. Ta pidi ühe laua taha istuma Põhja-Korea liidri Kimg Jong-un õe Kim Yo-jongiga, kuid viimane hüppas mõni tund enne kohtumist alt ära.