"See võib teid üllatada," hoiatas Platini enne radikaalse plaani välja ütlemist. "Meil on võimalus korraldada võistlused ühes riigis 12 võõrustajalinnaga või teha seda 12 või 13 linnas üle Euroopa."

Platini rõhutas, et plaan on hetkel veel ideejärgus ning detsembris või jaanuaris otsustatakse, kuidas sellega edasi minna. 2020. aasta EM-i toimumispaik peab olema selgeks 2014. aasta maiks.

Enne Platini hiigelplaani tundus võidujooksu 2020. aasta võistluste korraldajamaaks kandideerimisel juhtivat Türgi, kelle kandidatuuri Platini on avalikult toetanud. Asjad võtsid aga teise pöörde, kui Istanbul avaldas soovi korraldada ka 2020. aasta suveolümpiamängud, mis toimuksid vaid mõned nädalad pärast EM-i. UEFA ja Rahvusvaheline Olümpiakomitee on ühel meelel, et üks riik ei saa mõlemat suurüritust samal aastal korraldada.

Lisaks on veel 2020. aasta EM-i korraldamiseks huvi üles näidanud Gruusia ning ühist kandidatuuri ette valmistavad Iirimaa, Šotimaa ja Wales. Kui Bakuu 2020 olümpia kandidaatide nimekirjast maha kriipsutati, teatas ka Aserbaidžaan, et on valmis Gruusiale õla alla panema.