“Pirita Velodroom ei koosne ammu enam vaid trekist, praeguseks võib seal tegevust leida iga linlane,” ütles Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja Jaak Raie.

Koolide suusatundide läbiviimiseks on Pirita Velodroomil välja laenata 20 paari suuski ning kui soovitakse minna matkale, siis 15 jalgratast ja kiivrit. Koolil tuleb velodroomi direktorile saata eelnevalt vaid vastav kiri. Kõik eelnev on võimalik tänu heale koostööle Pirita Linnaosavalitsusega, kes oli abiks varustuse muretsemisel.

Samuti võib sealt iga linlane laenutada jalgratta või rulluisud. Lastele laenutatakse spordivahendeid vaid siis, kui nad on koos täiskasvanuga. Treeningu ajaks saab riided panna vastrenoveeritud rõivistu lukustatud kappi ja käia pärast duši all, selleks tuleb osta 15 kroonine pilet.

Jooksurajad koos võimlemislinnakuga asuvad jõe ääres metsatuka sees. “See on treeninguteks väga turvaline koht, sest sportijatel ei tule ühtegi teed ületada Seetõttu käivad seal jooksmas näiteks Erki Noole Kergejõustikukooli lapsed,” ütles Pirita Velodroomi direktor Aavo Aunroos. Talvel ootab suusasõpru 3,2 kilomeetri pikkune valgustatud suusarada.

Lisaks on Pirita Velodroomil olemas ruumid, kus saab korraldada seminare ning jõusaal. Treeninglaagrite läbiviimiseks ja sportlaste majutamiseks on välja pakkuda 15 kohta.

Järgmise aasta eelarvesse on spordi- ja noorsooamet kavandanud vahendid trekiovaali sisse kunstkattega jalgpalliväljaku rajamiseks, et pakkuda seal tulevikus treeningvõimalusi ka jalgpallihuvilistele.

Eelmisel nädalal 35 aastat juubelit tähistanud Pirita Velodroomil leiab tänaseks püsivalt tegevust ligi 500 last. Asutus on koduks saanud Kalevi jalgrattakoolile, Mäe Rattaklubile, mis peagi formeerub üle Jaan Kirsipuu jalgrattakooliks, judotreeninguid läbiviivale spordiklubile Condor, Pirita spordiklubile, tsirkusestuudiole ja võitluskunstide harrastajatele.