Martin Reimi ajastu Eesti koondise peatreenerina algas edukalt. Avapoolajal Gibraltari vastu mitu väravavõimalust luhta lasknud eestlased said punni eest teise poolaja avaminutitel, kui 18-aastane Mattias Käit lõi oma teises koondisemängus esimese koondisevärava. Käit lõi hiljem teisegi. Ühe tabamuse lisasid Konstantin Vassiljev ja Sergei Mošnikov.

Magnus Pehrssoni käe all aina tujutumaks muutunud Eesti koondislastele oli väravaid hädasti tarvis. Viimati suutis Eesti esindus vastaste väravavõrku neli korda sahistada viis aastat tagasi, kui 2012. aasta EM-valikturniiril võideti kodus Põhja-Iirimaad 4:1. Mäletatavasti viis just see võit Eesti valikturniiri play-off'i, kus kaotati Iirimaale.

Märkimisväärne on ka Fulhami noortesüsteemi kasvandiku Käiti sooritus. Pole just tavapärane, et Eesti koondise eest keegi ühes mängus kaks või enam väravat lööb. Enne Käiti sai sellega viimati eelmise aasta suvel hakkama Sergei Zenjov, kes sahistas kahel korral San Marino võrku.

Kui esimesed pinged õnnestus Reimil reedeses sügisöös endast välja lasta, siis nüüd seisab tal ees tõsine katsumus. Maailma edetabelis 48. kohta hoidev Kreeka pole kindlasti sellisest puust nagu tosin aastat tagasi Euroopa meistriks tulles, kuid MM-finaalturniiri pääsme eest on nad võimelised võitlema küll.

Käimasolevat valikturniiri on nad alustanud võitudega Gibraltari ja Küprose üle ning võitlemaks grupi soosikute Belgia ja Bosniaga, vajavad nad kindlasti ka Eesti skalpi. Koos sõprusmängudega on neil kirjas neli järjestikust võitu. Sügise kaalukaim võit tuli 1. septembril Eindhovenis, kui Kreeka mängis Hollandi üle 2:1.

Saksa kord paistab Kreekale sobivat

Eelmise aasta lõpust Kreeka peatreeneritoolile asunud sakslane Michael Skibbe on väidetavalt suutnud koondist kõvasti ühtsemaks muuta ning seetõttu poleks sugugi üllatuslik, kui hellenid murraks end kolmandat korda järjest MM-ile. Mäletatavasti jõudsid kreeklased just sakslase käe all oma senise jalgpalliloo suurima tähetunnini, kui Otto Rehhagel nad EM-tiitlini tüüris.

Kreekat on Tallinnasse saabumise eel tabanud siiski kaks tagasilööki. Nad peavad hakkama saama vasakkaitsja Georgios Tzavellase ja Kreeka kõrgliiga edukaima väravaküti Kostas Fortouniseta. Mõlemad mehed on senises valiktsüklis olnud kindlad põhikoosseisu mehed.

Paf-i portaalis on Kreeka võidukoefitsient 1.84. Viik toob mängijale raha tagasi 3.30- ja Eesti võit 4.90-kordselt. Mõlema meeskonna mängud käimasolevas valiktsüklis on seni olnud väravarohked. Trendi jätkumine ja ennustus, et kohtumises lüüakse üle 2,5 värava, tooks panustajale raha tagasi 2.50-kordselt.

Mattias Käiti resultatiivsuse jätkumine on Paf-i portaalis hinnatud koefitsiendiga 5.75. Reedeses mängus Eesti koondise kõigi aegade väravaküttide edetabelis 22 tabamusega kolmandale kohale tõusnud Konstantin Vassiljevi tabamus tooks panustajale raha tagasi 6.40-kordselt.

Holland võõrustab rehabilitatsioonitsükli raskeimat vastast

Esmaspäevase jalgpalliõhtu maiuspala serveeritakse Amsterdamis, kui A-valikgrupis kohtuvad Holland ja Prantsusmaa. Mõlemad meeskonnad alustasid valiktsüklit pettumusega, kui hollandlased viigistasid 1:1 Rootsiga ning suvise EM-finaalturniiri finalisti Prantsusmaa ja Valgevene mängus jäid üldse väravad löömata. Reedel said mõlemad meeskonnad juba kindla 4:1 võidu - Holland alistas Valgevene ja Prantsusmaa Bulgaaria.

Suvisest EM-finaalturniirist suure pettumusena eemale jäänud hollandlased on asunud suure hooga meeskonda üles ehitama ning sellest annab tunnistust ka koondislaste vähene mängude arv. Teiste seas paistab suure erandina silma Wesley Sneijder, kes 124 koondisemänguga Hollandi kõigi aegade edetabelis kerkinud juba teisele reale. Väljakumängijatest järgneb Sneijderile 39 mängu pidanud Manchester Unitedi kaitsja Daley Blind.

Holland võõrustas Amsterdam Arenal Prantsusmaad ka märtsis, kui hilisem EM-finaalturniiri võõrustaja mängis maha 2:0 edu, kuid suutis Blaise Matuidi tabamusest siiski 3:2 võidu võtta.
Skoorirohket mängu on põhjust oodata ka esmaspäeval. Prantsusmaa on Paf-i portaalis võidukoefitsiendiga 2.30 favoriit. Viigi koefitsient on 3.30 ja Hollandi võidu oma 3.50. Väravate koguarv üle 2,5 toob panustajale raha tagasi 2.30-kordselt. Tulemuse ennustajatel tasub võtta risk ja pakkuda näiteks 2:2 viiki, mis on hinnatud koefitsiendiga 17.00.

Väravalööjatele panustades võib kiigata suvise EM-finaalturniiri kuldjala Antoine Griezmanni suunas. Kui Hispaania kõrgliigas on ta kuue tabamusega hetkel väravaküttide tabeli eesotsas, siis koondise eest lõi ta finaalturniiri järel oma esimese värava just reedel Bulgaaria vastu. Esmaspäeval tooks Griezmanni tabamus ennustajale ühe euro vastu 2,75 eurot.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse koefitsiendid leiad siit.

Jaga
Kommentaarid