"On raske öelda, mida ma tunnen. See on kirjeldamatu. Ma ei unusta seda kunagi," õhkas Pierce pärast finaali. "See oli mulle tõeliselt raske mäng, eriti teises setis, mis oli väga tasavägine."

Pierce kontrollis kogu kohtumist, oli kogu aeg agressiivsem ja üritavam pool. Avasetis murdis ta kaks Martinezi pallingugeimi ja oma pallingul kaotas vaid kümme punkti.

Teises setis hakkas võidu ootel Pierce kiirustama ja tema kaks topeltviga andsid Martinezile 2:0 edu. Ometi murdis Pierce kohe tagasi ja läks ise 3:2 ette. Martinez murdis veel korra prantslanna pallingu ja pääses 4:3 juhtima.

Otsustava murde tegi Pierce 11. geimis ning hoidis seejärel külma närvi ning oma servi ning kui mängu algusest oli kulunud 1.52, võis ta triumfeerivalt käed taeva poole tõsta.

Kuuenda asetusega Pierce oli võitnud varem ühe Suure Slämmi turniiri, Austraalia lahtised 1995. aastal. Karjääri jooksul on ta võitnud kokku 15 turniiri, laupäevane esikoht kasvatas tema pangaarvet 4 028 000 frangi ehk 600 000 dollari võrra. Kaotaja sai poole vähem.

25-aastane Pierce on sündinud Kanadas, tema ema on prantslanna. Mitte alati pole ta Roland Garros' sooja vastuvõttu leidnud, pigem vastupidi - teda on ehk rohkem välja vilistatud.

Selle põhjuseks on toodud vähest pingutamist, kuigi Pierce oli ka kuus aastat tagasi finaalis, kus kaotas Aranxta Sanchez-Vicariole.