"On see sulle endale ka šokk?" küsisid ajakirjanikud äsja areenilt mixed zone'i saabunud ja veel higist tilkuvalt vehklejalt, kes näis olevat silmanähtavalt löödud, vältis silmsidet ja hoidis pilgu ainult põrandal.

"Kogu see aasta tegin tööd selle võistluse nimel. Selline töö on tehtud, et šokk ei ole võib-olla õige sõna," lausus ta.

"Täpsema hinnangu sellele, mis juhtus, oskan öelda siis, kui video pealt kordust näen. Ei tundunud küll, et ameeriklane midagi erilist oleks teinud. Ta tegi oma asju lihtsalt väga hästi. Minul oma head asjad ei tulnud välja. Üritasin mingil määral matši üles ehitada selliselt, nagu eelmisel aastal MM-il Itaalias temaga veheldes. Aga tema ei tahtnud kohe kuidagi niimoodi teha. Proovisin ta välja kutsuda, aga ta ei tulnud. Ja kui tuligi, oli minu tehnika lagunenud."

Enne areenile astumist pidas Novosjolov oma šansse finaali pääsemiseks heaks: ameeriklane oli võitnud tunduvalt tehnilisemat hiinlast Guojie Li'd, konkurentsist oli langenud ka eeldatavalt kõige ebamugavam vastane, korealane Kyoungdoo Park, üllatuslikult kaotas ka tugev prantslane Gauthier Grumier.

"Vaatasin tabelit ja mõtlesin, et loos sobib mulle väga hästi. Hiinlane oleks olnud tunduvalt kiirem ja täpsem. Park, kellele ma olen kaks korda kaotanud, kaotas ka üllatuslikult. Grumier langes... Ülejäänud favoriidid on kõik tabeli allosas. Mul oleks kahe hulka pääsemiseks tulnud heidelda kas Paolo Pizzo või Max Heinzeriga. Selle võrra ongi pettumus suurem. Eeldused finaali jõuda olid head," rääkis Novosjolov.