Meeste sprinditeade:

Võistluse käik:

Meeste finaalis sõidavad Rootsi, Venemaa, Norra, Kanada, Saksamaa, Kasahstan, Soome, Prantsusmaa, Itaalia ja USA. Eesti meeskond lõpetas sprinditeate kokkuvõttes 11. kohaga.

Eesti meeskond piirdub täna vaid poolfinaaliga! Kein Einaste lõpetab alles kuuendana ja eestlastel pole finaali asja. Teise poolfinaali võitis Venemaa (Panžinski-Krjukov) Norra (Northug-Hattestad) ja Kasahstani (Volotka-Poltoranin) ees. Võitjale 12 sekundiga kaotanud Eestit edestasid ka Prantsusmaa ja USA.

Kümmel laseb viienda vahetusega esikolmiku eest. Juhib Norra Venemaa ja Prantsusmaa ees. Eesti on neljas ja kaotab 3,1 sekundiga.

Einaste lõpetab neljanda vahetuse viiendana. Vahed on väga väikesed, esiviisik 0,7 sekundi sees. Eesti ees on Norra, Kasahstan, USA ja Venemaa. Kuna sõit on väga aeglane, viiks Eesti edasi vaid kolme parema hulgas lõpetamine!

Kümmel tõstab Eesti kolmanda vahetuse lõpuks kolmandaks. Norra ja Kasahstan on 0,8 ja 0,2 sekundi kaugusel. Edasi saavad kolm esimest + neli kiiremat aegadega.

Einaste vahetuse järel on Eesti kuues. Esimesed seitse meeskonda on vaid 1,7 sekundi sees.

Kümmel lõpetab avavahetuse teisel kohal Norra järel.

Peeter Kümmel ja Kein Einaste alustavad klassikatehnika sprinditeate võistlust teises poolfinaalis. Eestlaste vastasteks on Norra (Northug-Hattestad), Venemaa (Panzhinski-Krjukov), USA (Koos-Newell), Prantsusmaa (Gaillard-Miranda), Jaapan (Shimizu-Onda), Tšehhi (Kovak-Kozisek), Kasahstan, Sloveenia, Suurbritannia, Austraalia, Taani ja Rumeenia. Edasi saavad kolm esimest + 4 kiiremat aegadega.

Naiste sprinditeade:

Piret Pormeister ja Triin Ojaste lõpetasid teise poolfinaali kuuendana ja said kokkuvõttes 11. koha.

Eestlannad Piret Pormeister ja Triin Ojaste lõpetavad 6. kohaga. Soome (Aino-Kaisa Saarinen ja Krista Lähteenmäki) ja Itaalia (Arianna Follis, Marianna Longa) said võrdse aja, järgnesid USA (+27,9 sekundit), Saksamaa (+29,9), Venemaa (+44,6). Eestil kogunes võitjatele kaotust 51,6 sekundit. Eesti naiskond edestas Leedut ja Suurbritanniat.

Eelviimase vahetuse järel on Eesti kuues ja kohta parandada on juba väga raske, sest viiendal kohal paiknev USA on 15 sekundi kaugusel. Liidritele Soomele ja Itaaliale kaotavad eestlannad 31 sekundiga.

Triin Ojaste neljanda vahetuse järel on Eesti kuues ja kaotab liidrile Soomele 17 sekundiga.

Pormeisteri kolmanda vahetuse järel on Eesti viies. Juhib ikka Soome Itaalia, Venemaa ja USA ees. Kolm esimest on teistel 8 sekundiga eest ära. Eesti kaotab 8,7 sekundiga.

Triin Ojaste lõpetab teise vahetuse kuuendana.

Piret Pormeister lõpetab avavahetuse teisena Soome järel.

--------------

Eestlannad Piret Pormeister ja Triin Ojaste alustavad naiste spinditeate poolfinaali kell 13:40. Vastu tuleb astuda Soome, Itaalia, Saksamaa, USA, Venemaa, Suurbritannia ja Leedu naiskonnale.