“Me kavatseme võistelda kõikidel IRL-i sarja etappidel ja indy 500-l,” ütles Penske Racing president Tim Cindrick. “Selle otsuse tegime koos oma peamise sponsoriga, olles vaadanud oma 2002 aasta eesmärke.”

Penske võitis CART sarjas kaks viimast meistritiilit Gil de Ferraniga ning sel aastal võideti ka Indy 500 etapp, kus Castroneves võitis ning de Ferran oli teine. Penske meeskond ei saanud Indy 500-l sõita Marlboro värvides, kuna uus tubakareklaami seadus lubab nimetatud tooteid reklaamida vaid ühes sarjas.

Philip Morris USA jaoks oli probleemiks ka CART sarja jätkuvalt laienev kalender, kuhu lisanduvad järgmisel aastal veel kaks väljaspool Ameerika Ühendrikke toimuvat etappi. “Me oleme nautinud Marlboro Team Penske suurt edu CART sarjas. Paraku müüb Philip Morris USA oma tooteid vaid Ameerika Ühendriikides ning seetõttu arvame, et IRL on meie jaoks sobivam sari,” ütles Marlboro Racing programmi juht Ina Broeman.

Penske jaoks on lahkumine CART sarjast, mille üks asutajaid ta 1978 aastal oli, väga raske. Kuid viimastel aastatel on Penskel tekkinud suuri lahkarvamusi sarja juhtkonnaga ning peamisteks olid kolme ovaalisõidu väljajäämine kalendrist.

Castroneves ja Gil de Ferran ei ole ilmselt kuigi entusiastlikud lahkudes CART sarjast, kuna IRL sõidab vaid ovaalidel. Castronevesil on üks ovaalivõit ning selleks oli Indy 500 sel aastal. De Ferranil on ovaalivõite kaks.

Viimase hetkeni surusid CART ja Penske mootoritarnija Honda meeskonnale peale, et nad sõidaksid vähemalt de Ferraniga kaasa CART sarja, et kaitsta tema meistritiitlit, kuid Penske ja Cindric otsustasid, et selline lahendus ei ole rentaabel.