Pärast 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaega eksisid ameeriklannade poolel penaltiseerias Alex Morgan ja Christen Press ning Rootsi jõudis 4:3 võiduga poolfinaali. Morgan oli seejuures USA naiskonna lisaajale päästnud, tuues 77. minutil tabloole viigi. Skoori oli avanud tunniajase mängu järel rootslanna Stina Blackstenius.

Hope Solo nimetas kohtumise järel rootslannasid argpüksideks. "Ma arvan, et me mängisime suure südamega. Tulime kaotusseisust välja ning meil oli palju võimalusi värava löömiseks. Olen naiskonna üle väga uhke. Paraku parim naiskond ei võitnud täna," teatas Solo, kes lisas ajakirjaniku täpsustavale küsimusele: "Rootslannad ei tahtnud üldse head jalgpalli mängida. See oli võitluslik ja füüsiline mäng, kuid Rootsi mängis vaid pikka palli ja kontratele. Ma ei usu, et nad sel turniiril kaugele jõuavad, nad mängisid argpükslikult."

Rootsi kohtub poolfinaalis Brasiilia ja Austraalia mängu võitjaga. Nelja hulka on jõudnud ka Saksamaa, kelle järgmine vastane selgub paarist Kanada - Prantsusmaa.