"Kindlasti võib tänaste sõitude valguses öelda, et medalivõit pole utoopiline ülesanne. Täna ma seda ei saavutanud, kuid eesmärk, mille nimel tööd teha on olemas," sõnas Kümmel, kes liikus autoga võistluspaigast Oslo kesklinna suunas, et jõuda õigeks hetkeks kuue parema autasustamisele.

"Ei ole üldse kindel, kas õigeks ajaks kohale jõuame, sest liikluses valitseb praegu kaos. Aga loodame parimat, nadi oleks ilusast hetkest ilma jääda," lisas eestlastele Vabariigi aastapäeval võimsa elamuse pakkunud suusamees.

"Maailmameistrivõistluste eel tundsin, et vorm lubaks heidelda esikümne kohtade eest, aga kuidas realiseerimine õnnestub, see on alati suur küsimärk. Hetkel võin küll siiralt öelda, et olen õnnelik ja midagi kripeldama ei jäänud. Olin kiire ja oli sportlikku õnne ka. Kõige närvesöövamad hetked olid pärast veerandfinaali kui pidin ootama veel kolme sõidu tulemusi ja aegade võrdlust. Poolfinaali järel olin üsna kindel, et saan edasi, sest teises sõidus olid Jönsson ja Newell, kellele meeldib alati tempot maha suruda," jätkas Kümmel päevasüdmuste lahtiseletamist.

"Finaalis oli eesmärk püsida võimalikult kaua liidrite lähedal ja vältida viimasel kohal sõitmist. Sajaprotsendiliselt kõik ei õnnestunud, aga vaatamata sellele olen väga rahul. Järgmise stardi teen ülimalt suure tõenäosusega 2. märtsil kui on kavas sprinditeade klassikalises tehnikas. Minu teada sõidan ma paaris Kein Einastega."