Olümpiasangarite tänuüritus toimub pühapäeval kell 14 algava sõudmise Eesti meistrivõistluste kaheksapaatide finaalsõidu järel Pärnu Sõudeklubi sõudebaasi (Rääma 27).

Korraldajad ootavad kõiki sõudmishuvilisi, pärnakaid ja linnakülalisi pühapäeval sõudebaasi olümpiasangareid tervitama. Meie noored olümpialased Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsa ja Euroopa noortemeistrid Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam ning varumees Kaur Kuslap koos treener Matti Killinguga jagavad olümpiakogemusi ja autogramme ning vastavad spordisõprade küsimustele. Kaspar Taimsoo jääb veel mõneks nädalaks Londonisse toeks sõbra spordikarjääri lõppvõistlusele ega osale seetõttu pühapäevasel tervitusvastuvõtul Pärnus. Olümpialaste vastuvõtul esineb puhkpilliorkester ning rahvale pakutakse ülisuurt ja maitsvat 25-kilogrammist olümpiatorti, mille lõikavad lahti olümpialased.

Olümpiamängudel neljanda koha saavutanud Eesti meeste paarisaerulise neljapaadi meeskonnale ja Euroopa meistritele paaris kahesel on tänusõnad lausuda Pärnu linnapeal Toomas Kivimägil, Eesti Sõudeliidu presidendil Rein Kilgil ja Port Artur Grupi juhatuse esimehel Viljo Vetikul.

„On suur rõõm võtta vastu taaskord maailma absoluutsesse tippu sõudnud kodulinlasi ja nende võistluskaaslasi,“ tõdes Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. „Sõudmine on vägevate meeste ala ja tulla neljandaks, justnimelt tulla, mitte jääda, on järjekordne tunnustus sõudetreeneritele, sportlastele ja nende toetajatele ning nende poolt tehtud suurele tööle. Teie saavutus on uhke kingitus Pärnu linnarahvale. Te teete meid suuremaks, kui me seda tegelikult oleme!“

„Tervitame Eesti parimat võiskonda, kes võistles olümpial visalt ja tuli tagasi kilbiga. Pühapäeval kaheksapaadi regatil saab neid Pärnu Sõudeliidu sõudebaasis oma silmaga näha, nii et – tulge kohale!“ kutsus Eesti Sõudeliidu president Rein Kilk.

„Pärnu on tugeva sõudmise traditsiooniga linn. Port Artur on alati seda meelt olnud, et kohalikku kogukonda ja siinseid talente on vaja toetada. Meie sõudemeeskond näitas, et nendega peab maailma tasemel arvestama ning meil on hea meel, et saime nende edusammudele kaasa aidata,“ märkis Port Artur Grupi juhatuse esimees Viljo Vetik.

Port Artur, Pärnu Linnavalitsus ja Pärnu Postimees on olnud Eesti sõudesportlaste olümpiaesinemise toetajad. Aastal 2010 korraldasid Eesti Sõudeliit, Pärnu Linnavalitsus, Port Artur ja Pärnu Postimees ühise kampaania „Kõik ühte paati!“ sõudesportlasele Tõnu Endreksonile treening- ja võistluspaadi soetamiseks. Endreksoni Embacher C11 võistluspaat osteti Port Arturi klientide, Pärnu elanike ja sõudesõprade ühisel jõul.