“Valmis oleme saanud nii 5 km ringi kui sprindirajad, hetkel on lumega katmata veel staadion. Tänaseks toodetud lumest jätkub aga ka staadioni täitmiseks ja radade parandamiseks. Enne jõule jõuame lõpetada ka suusastaadioni ettevalmistuse,” ütles võistluste direktor Alar Arukuusk.

Hetkel on rajad kaetud suhteliselt suureteralise jäise lumega. Soojade ilmade korral kuni uue aastani on lootust, et lisandub ka värsket lund, mis teeb rajal oleva lume valgemaks ja pehmemaks.

Rajameistritel on valmisolek eelolevatel külmadel öödel toota ka lisalund, et valmis olla võimalikeks negatiivseteks üllatusteks järgmise aasta esimestel päevadel. Hetkel puuduvad täpsed ilmaprognoosid jaanuari esimese nädala kohta.

Lumekiht võistlusrajal on siiski niipalju õhuke, et korraldajatel on rahvasuusatajatele palve mitte kasutada Tehvandi jäiseid radu suusamõnude nautimiseks.

Alates 4. jaanuarist on võistlusrajad avatud vaid võistlejatele ja sõitma pääseb ainult treeningnumbritega. Sula saabudes võidakse rajad tavakasutamiseks sulgeda ka varem.

“Jõulude ajal alustatakse staadionil ja radadel juba piiramisaedade paigaldust. Samuti valmistame enne uut aastat ette ka suuskade testimise nõlvad ning lume olemasolul ka soojendusraja,” tutvustas Arukuusk lähiaegade plaane.

Korralduskomitee viimane ühine koosolek toimub 31. detsembri ennelõunal, kus langetatakse lõplik otsus võistluse toimumise kohta ning kinnitatakse lõplik programm ja rajad.

Kuigi nimelise ülesandmise tähtaeg on 29. detsember, on Eesti Suusaliitu saabunud juba ka esimesed võistlejate nimekirjad. Äramärkimist väärib Saksamaa koondis, kes Otepääle saabub oma parimas rivistuses.

Sakslaste nimekirja kaunistab MK-sarja üldliider Axel Teichmann, kes teeb kaasa nii laupäevases 15 km klassikasõidus kui pühapäevaselklassikalises tehnikas sprindivõistlusel. Laupäeval osalevad veel Rene Sommerfeldt, Tobias Angerer, Jens Filbrich, Andreas Schlütter ja Franz Göring, pühapäeval sprindivad Schlütter, Göring, Dirk Klessen ja Johannes Bredl.

Saksamaa naiskonnas teevad 10 km klassikasõidus kaasa läinud talvel Otepääl võidutsenud Claudia Künzel, Evi Sachenbacher, Viola Bauer, Steffi Böhler ja Nicole Fessel. Pühapäeval tulevad sprindivõistluse starti lisaks eelnimetatutele veel Manuela Henkel ja Isabel Klaus.