-“Neli lumekahurit ootavad sobivaid ilmastikutingimusi, et alustada kunstlume tootmist. Prognooside kohaselt tuleb detsember miinuskraadidega, mis peaks looma eeldused radade katmiseks piisava lumekihiga,” ütles Alar Arukuusk.

MK-võistlustel kasutusele tulevatel radadel on suvine eeltöö tehtud, käesoleval nädalal jõuab lõpule ka staadionile viiva tunneli ehitus.

Soovides suurendada võistlejate viibimist staadionipubliku nähtavusalas, otsustati muuta rada suusatajate sisenemisel staadionile. Kui eelnevalt läbisid võistlejad staadioni poolkaare põhiosa pealtvaatajate selja taga, siis nüüdsest laskutakse enne finišit koheselt staadionile ja viimased 700 meetrit on suusataja pealtvaatajate vaateväljas. Ümberkorraldus muutis ka kogu suusastaadioni logistilist skeemi, mistõttu tuli transpordi jaoks tekitada spetsiaalne tunnel, mille valmimine on lõpujärgus ja ei takista muid radade ettevalmistusi.

Kogu võistlustrass on kuus kuni üheksa meetrit lai, korrektselt tähistatud ning vajalikud rajaosad kaetud saepuruga. Kõik ettevalmistused on tehtud ka kunstlume varumiseks.

Alates eilsest on kõigil soovijatel võimalik eelmüügist osta pileteid FISi murdmaasuusatamise MK-sarja Otepää osavõistlusele 11. ja 12. jaanuaril 2003. aastal.

Odavaimat viisi rajatsooni pääsemiseks pakub rajapilet, mis maksab 150 krooni. Alla 18aastastel ja pensionäridel on võimalik pilet osta poole hinna eest (75 krooni), alla 120 cm pikkused suusasõbrad pääsevad raja äärde tasuta. Raja perepileti hind on 300 krooni ja pääse kehtib kahele täiskasvanule koos alaealiste lastega.

Kes soovib lisaks rajatsoonile viibida ka suusastaadionil, vajab jälgimiseks staadionipiletit hinnaga 300 krooni. Ka siin kehtib võimalus alaealistel osta pilet poole hinnaga (150 krooni), alla 120 cm pikkustel on pääs staadionile prii ning perepileti maksumus on 600 krooni.

Ostmisega tasub kiirustada, sest staadionipiletite arv on piiratud, müüki läheb vaid 3000 pääset. Lisaboonusena on eelmüügist staadionipileti ostnutel võimalus 11. ja 12. jaanuaril tasuta parkida Otepää linnas, rajapileti omanikud peavad oma sõiduvahendi jätma Otepää lähiümbruse parklatesse.

Ainult eelmüügist on võimalik muretseda ka VIP pilet, millega pääseb lisaks suusastaadionile ja rajatsoonile ka VIP alasse. VIP pilet ühele täiskasvanule koos oma alaealiste lastega maksab 1500 krooni. Erinevate tsoonide asukohaskeemidega on võimalik tutvuda võistluste kodulehel internetis http://www.suusaliit.ee.