Külmakraadid on soosinud kunstlume tootmist ja antud valdkonna eest vastutava Tõnu Kinksi sõnul saab kogu 7,5 km pikkune võistlusrada võistluste läbiviimiseks piisava lumikatte loodetavasti juba 12. detsembri õhtuks.

“Oleme varunud piisavalt lund, et saaksime kogu trassi katta 6 meetri laiuselt ja 30 cm paksuselt kunstlumega, lisaks jätkub kunstlund juba ka suusastaadioni lumevaiba jaoks,” selgitas Kinks. “Oleme jõudnud edasiliikumise kiiruseni 0,8–1 km päevas ja kui suudame homme lõpetada, siis kulub 7,5 km ettevalmistuseks kokku 11 päeva.”

“Hetkel küll lumekahurid seisavad, kuid kuus autot, kolm koppa ja kaks rajamasinat töötavad intensiivselt. Looduslikku lund on õnneks nii vähe, et see ei sega transporti. Lume varumise vallas oleme plaanid täitnud 100%-liselt,” lisas võistluste direktor Alar Arukuusk.

Jaanuari teisel nädalavahetusel on Otepääle oodata 20 riigi suusatajaid, arvulise üleandmise on teinud juba 12 riiki. On ka loobujaid, näiteks on teatanud Kanada ja Leedu, et nende suusatajad Otepääl ei sõida. Riikide suusaliitudel on oma osalusest võimalik teada anda veel üheksa päeva jooksul.

Võistlejate nimeline koosseis on hetkel veel ettearvamatu, kuid lisaks Eesti paremikule kavatsevad osaleda enamik maailma klassikalise tehnika tippsuusatajad. Murdmaasuustamise suurriigid võtavad etappi eriti tõsiselt — norralasi on koos teenindava personaliga Nuustakule tulemas 40, sama suur on ka Venemaa delegatsioon. Seniteatanutest suurim kooseis on Soomel (41 inimest), palju ei jää arvult maha ka itaallased (34 inimest). Tavapärasest suuremat suusatajate arvu põhjustab asjaolu, et pühapäeval on kavas sprindivõistlus, kus suurematel koondistel on väljas laupäevasest oluliselt erinev koosseis.

Täpsema ülevaate favoriitideringist saab anda veel lõppeval aastal, sest nimelise ülesandmise viimane tähtaeg on 27. detsember.

MK-sarja Otepää osavõistluse piletimüük käib juba kolmandat nädalat. Kindlasti tasub kiirustada neil, kel plaanis võistlusele kaasa elada suusastaadionil. 300-krooniseid staadionipileteid on müügis vaid 3000, lisaboonusena tagab staadionipilet võistluste ajal parkimisvõimaluse Otepää linnas. Odavaimaks viisiks maailma tippude oma silmaga nägemiseks on rajapilet maksumusega 150 krooni, alaealistel ja pensionäridel kehtib hinnasoodustus. Lisaks on pakutakse veel perepääsmeid ja VIP-piletit, täpsemalt saab erinevate võimalustega tutvuda võistluste koduleheküljel internetis http://www.suusaliit.ee.

Kuni 8. jaanuarini 2003 on võimalik endale sobilik pilet lunastada Piletipunkti müügikohtades (Tallinnas: Tallinna Kaubamaja, Eesti Draamateater, Magistrali piletipunkt, K&M Reisibüroo Rocca al Mare Kaubanduskeskuses; Tartus: Tartu Kaubamaja, Vanemuise Kontserdimaja; Pärnus: teater Endla; Rakveres: Rakvere teater), Favora tanklates (Tartus, Otepääl, Mäos ja Võrus) ja Wostok Oili tanklates (Tartus ja Põlvas). Piletimüük on Otepääl Tehvandi suusastaadionil avatud ka reedel, 10. jaanuaril kell 14-21.