Teatesuusatamise 2,5 km pikkusest klassikaringist on tänaseks valmis juba 1,7 km, lumega on katmata veel suusastaadioni osa,” tutvustas olukorda võistluste direktor Alar Arukuusk. “Puudujääva osa lumest loodame toota peale lühiajalist sula külmadel öödel vahetult enne jõule.”

Laupäevased ühisstardist klassikasõidud (naised 15 km ja mehed 30 km) planeeritakse pidada 7,5 km trassil. Pühapäevasteks teatesõitudeks on vajalikud 2,5 km vabatehnika ring ja 2,5 km klassikarada, mis aga ühtivad esimese päeva rajaga. Võistluse programmi pole korrektiive vaja teha ka siis, kui lumega jõutakse katta vaid 5 km rada. Sellisel juhul läbivad individuaalvõistluses naised kahe 7,5 km ringi asemel kolm 5 km ringi ja mehed nelja 7,5 km asemel kuus 5 km ringi.

Võrreldes varasematel aastatel kasutusel olnud trassiga on toimunud üks muudatus. “Raja lõpuosas oleme ära jätnud laskumiste kaskaadi Pentagoni taha ning selle arvelt on rada pikenenud kohal, kus suusatajad jõuavad teist korda Hobuseraua tõusule,” selgitas Arukuusk. “Märgatavalt on aga paranenud pealtvaatajate juurdepääs Tehvandi tõusule mööda uut hüppemäe juurde viivat teed. Samalt teelt on suurepärane vaade ka kogu Hobuserauale, kus võistlejaid on näha neljal korral.” Raja skeemi ja muu olulise informatsiooniga on võimalik tutvuda võistluste kodulehel http://www.suusaliit.ee

Eelülesandmise põhjal on jaanuari teisel nädalavahetusel Otepääle oodata 18 riigi suusatajaid enam kui 130 sportlasega. Eestlaste lootust, et Kristina Šmigun, Andrus Veerpalu või Jaak Mae suudaksid esmakordselt MK-etapi esikoha koju jätta, üritavad nurjata Norra, Rootsi, Soome, Saksamaa, Itaalia ja Venemaa suurearvulised esindused. Lisaks tulevad kohale Šveitsi, Prantsusmaa, Austria, Valgevene, Tšehhi, Jaapani, Kasahstani, Liechtensteini, Sloveenia Ukraina ja USA sõitjad. Nimelise ülesandmise tähtajaks on 29. detsember. Kesk-Euroopa suurt huvi Otepää osavõistluse vastu näitab fakt, et 30 inimesega tuleb võistlustelt otseülekannet teostama Saksamaa telekanal ZDF.

Jätkuvalt on kõigil soovijatel võimalik pilet muretseda endale juba eelmüügist kas Otepää Turismiinfo keskuses, Favora tanklates või Wostok Oil tanklas. Täpsemat teavet erinevate pääsmete kohta leiab võistluste kodulehelt.