Laupäeval, 7. jaanuaril sõidavad naised 10 km ja mehed 15 km eraldistardist klassikatehnikas ning pühapäeval, 8. jaanuaril toimuvad klassikatehnikas sprindivõistlused.

„Julgen kinnitada, et hetkel ei ole näha ühtegi põhjust, mis võiks takistada võistluste toimumist vastavalt plaanile,“ ütles MK-etapi direktor Alar Arukuusk. Kõik edasised otsused radade ja ajakava kohta, mis võivad olla tingitud halbadest ilmastikuoludest, langetab alates 5. jaanuarist vajadusel võistluste žürii.

„Kunstlumega on kaetud 5 km ring, nii naiste kui meeste sprindirajad ning suusastaadion. Lisaks on lõpetatud ka testinõlvade ja soojendusraja ettevalmistus,“ tutvustas Arukuusk rajameistrite tööd. Tehvandi suusarajad suletakse tavakasutamiseks alates 4. jaanuarist.

Vastavalt EMHI ilmaprognoosile on lähenemas sula, kuid 0 kraadi ümber püsivad temperatuurid lumikatet oluliselt ei kahanda. Alates 5. jaanuarist on taas tugevnemas kõrgrõhuala ning temperatuurid peaks jääma -5 kraadi lähedale.

Otepääle on oodata 20 riigi suusatajaid, viimasena aktsepteeris võistluste žürii Kreeka osavõttu. Esimesena saabuvad Eestisse 2. jaanuaril Poola ja USA koondised, ülejäänud võistkonnad jõuavad Otepääle 5. jaanuaril.