Laupäeval, 8. jaanuaril sõidetakse eraldistardist klassikatehnikas Tehvandi 5 km ringil (naised 10 km ja mehed 15 km) ning pühapäeval, 9. jaanuaril toimuvad klassikatehnikas sprindivõistlused (naised 1,2 km ja mehed 1,5 km).

Kõik edasised otsused radade ja ajakava kohta, mis võivad olla tingitud kehvadest ilmastikuoludest, langetab alates 5. jaanuarist vajadusel võistluste zhürii.

“Hetkel on kõikjal — nii radadel, staadionil, suuskade testimise nõlval kui ka soojendusradadel — 15-25 cm paksune kunstlumi. Reservis on lumekuhjades ca 60 autokoormat lund, mis võrdub 300-400 m uue raja tegemisega,” selgitas olukorda peakorraldaja Arukuusk.

31. detsembril kell 10.00 EMHI poolt väljastatud prognoos lubab uue aasta esimestel päevadel kerget külma ning edasi kuni võistlusteni sula ja ka vihma.

Tehvandi suusarajad suletakse tavakasutamiseks alates 3. jaanuarist.

Eesti A-koondisest ei võistle Otepääl vaid Raul Olle, kes teeb kaasa Tšehhimaal toimuval maratonil. “Meeste A-koondisest on väljas kuus meest – Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Erkki Jallai, Priit Narusk, Aivar Rehemaa ja Anti Saarepuu, neist viimane kuulub laupäeval rahvuslikku gruppi. Kes koondislastest stardib sprindis, otsustatakse hiljem,” ütles Ülle Viinapuu Eesti Suusaliidust. “Meeste rahvusliku grupi koosseisu paneme paika järgmisel nädalal.”

“Naistest võistlevad Kristina ja Katrin Šmigun, Silja Suija ja Kaili Sirge,” jätkas Viinapuu. “Rahvuslikus grupis saavad stardiõiguse ilmselt Piret Pormeister, Õnne Kurg ja Kaija Udras.”