Seega on laupäeval, 10. jaanuaril kavas ühisstardist klassikatehnikasõidud — algusega kell 10 meeste 30 km ja stardiga kell 12.10 naiste 15 km. Pühapäeval, 11. jaanuaril toimuvad teatesõidud, kus kaks esimest etappi läbitakse klassikalises sõiduviisis ja kaks viimast vabatehnikas. Naiste 4x5 km teatesuusatamine algab kell 10, meeste 4x10 km teatesõit kell 11.30. Võistluste pidulik avamine toimub Tehvandi suusastaadionil reedel, 9. jaanuaril kell 20.

“Tänaseks oleme kunstlumest jõudnud ette valmistada kaks 2,5km pikkust ringi — Kunimäe ring ja Hobuseraua ring. Samuti on terviklikult lumega kaetud kogu suusastaadion,” tutvustas olukorda võistluste direktor Alar Arukuusk. “Arvestades juba toodetud kunstlume hulka, logistikavõimalusi ja soodsat ilmateadet, jõuame hiljemalt kolmapäeva õhtuks pikendada Hobuseraua ringi 1 km jagu, nn. Püksisääre ringi võrra. Seega saab võistlusteks valmis 6 km pikkune trass.”

Meeste 30 km distantsil läbitakse kirjeldatud 6 km ring viiel korral. Naiste 15 km võistluses jäetakse välja Püksisääre osa ja sel moel moodustuvat 5 km ringi sõidetakse kolm korda. Nii mehed kui naised suunduvad suusastaadionilt kõigepealt Kunimäe ringile. Teatesõidus saab muudatusteta kinni pidada esialgsest kavast. Klassikaetappidel kasutatakse Hobuseraua 2,5 km osa ja vabatehnikavahetustes Kunimäe ringi. Radade skeemiga on võimalik tutvuda võistluste veebilehel http://www.suusaliit.ee

“6 km raja tekitamisega tõstame raja raskusastet meeste võistluse jaoks, mis on ka uuemaks suuniseks Rahvusvahelise Suusaliidu FIS poolt,” selgitas võistluskomitee esimees Tiit Pekk. “FIS-i poolt on heaks kiidetud kõik antud 6 km ringi “komponendid”. Võistluste zhürii liikmed on olukorraga kursis ja raja kompromissvarianti on aktsepteerinud ka FIS-i murdmaajuht Jürg Capol.”

Otepääle on oodata 16 riigi suusatajaid. Pärast Markus Hasleri haigestumist ei tule Liechtentsein, eemale jääb ka Austria. Eestlastest on kindlasti võistlustules Kristina Šmigun, Andrus Veerpalu, Jaak Mae ning Priit Narusk. Aivar Rehemaa ja Erki Jallai osalemine sõltub nende tervislikust valmisolekust, lisaks sõidavad ka mõned rahvuslikku gruppi kuuluvad meessuusatajad.