Võistluste direktori Alar Arukuusk ülevaatel kulgevad ettevalmistustööd plaanipäraselt, lumerohkus annab lisatööd liikluse korraldamisel ja võistlustrasside viimistlemisel.

Siseministeeriumi asekantsleri Kalev Timbergi ja politseiameti peadirektori Harry Tuule sõnul pole takistusi, mis häiriksid MK-etapi turvalist läbiviimist Tehvandi suusakeskuses.

Erinevalt kahest eelnevalt Otepääl toimunud MK-võistlustest pole lumenappus seekord probleemiks. Vastupidi, pealtvaatajate jaoks mõeldud aladel kõrgub lumevaip kohati rajapiideks oleva võrkaia ülemise servani. Täislaiuses pole suusaradadel olev värske lumi veel kinni pressitud, kuid kunstlumest tugev põhjakiht pakub kvaliteetse raja ettevalmistamiseks kõik eeldused.

Eestlaste suusatalve suurüritust on kimbutamas külmalaine, järgneva nädala alguses võib temperatuur langeda kuni 30 miinuskraadini. Alates kolmapäevast on Euroopast tulnud prognooside kohaselt oodata teatavat ilma soojenemist. Kui kraadiklaas näitab 20 pügalat alla nulli, ei luba Rahvusvahelise Suusaliidu FIS reeglid võistlusi pidada, 15-20 miinuskraadi juures jääb lõplik sõna võistluste zhüriile.

Laupäevasele võistlustrassile on tehtud muudatus, mis parandab võistluse jälgimist ja vähendab käärtõusude arvu rajal. Eesti tippsuusatajate ettepanekul sõidetakse 7,5 km pikkuse ringi esimesed 2,5 km vastupidises suunas esialgselt kavandatule, seega ootab osalejaid Kunimäele tõusmiseks kahe raske tõusu asemel üks. Pealtvaatajate meeleheaks on suusatajaid näha nüüd staadionil lisaks ringivahetustele ka iga ringi esimese kolmandiku järel. Radade skeemid on kättesaadavad ka internetist (http://www.suusaliit.ee).

Eesti Suusaliitu jõudnud registreemisinfo järgi on Otepääle oodata 15 riigi suusatajaid. Lisaks Eesti tippudele on osalemas Austria, Itaalia, Jaapani, Norra, Poola, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Sloveenia, Soome, Šveitsi, Ukraina, Valgevene ja Venemaa koondised. Rohkem kui 30-liikmelised delegatsioonid on saabumas Norrast, Soomest, Venemaalt ja Itaaliast. Korraldajateni on jõudnud 77 mees- ja 59 naissuustaja nimed, kahjuks ei saa veel praegusel hetkel lõplikult öelda, kes millisel distantsil osaleb. Täpsustatud nimekirja saame eeldatavasti edastada 6. jaanuaril.

Eelülesandmise põhjal teevad nii 15 km ühisstardist klassikasõidus kui pühapäevases sprindis kaasa maailma tippudest näiteks Bente Skari ja Pirjo Manninen. Ainsa eestlannana on võistlemas Kristina Šmigun. Seevastu meeste koondisest on mõlemal päeval rajal Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Aivar Rehemaa ja Priit Narusk. 30 km ühisstardist klassikadistantsil lisanduvad neile Meelis Aasmäe ja Ilmar Udam, päev hiljem 1,5 km sprindivõistluses Erkki Jallai, Pavo Raudsepp ja Peeter Kümmel. Raul Olle keskendub FIS-i maratonisarjale ja teeb samal nädalavahetusel kaasa avaetapiks oleval Tšehhi maratonil Jizerska padesatka.

Võistluste pressikeskus avatakse Karupesa hotellis 10. jaanuaril, pressimaterjale saab vajadusel kätte ka 8. jaanuaril klubist Tartu Maraton. Alates 11. jaanuarist pääseb võistluste territooriumile (sealhulgas pressikeskusesse) vaid pileti või korraldjate poolt väljastatud pressipääsmega ning võistluste parklas parkida vaid vastava autoloaga. Kui tulete Otepääle vahetult enne võistlust laupäeval, on soovitav autoluba ja pressipääse tellida posti teel. Sellest palun kirjalikult teatada hiljemalt 6. jaanuariks kell 10. Osavõistluse programmi ja piletiinfoga on võimalik tutvuda võistluste kodulehel http://www.suusaliit.ee.