“Suusarajad on määrustekohaselt ette valmistatud nii laupäevaste ühisstardist klassikasõitude kui pühapäevaste teatesuusatamiste toimumiseks,” ütles võistluste direktor Alar Arukuusk. “Õigeaegselt oleme lõpetanud ka ehitustööd staadionil.

Kell 14.30 toimub testvõistlus, kus erinevad teenistused saavad kontrollida oma valmisolekut võistluse läbiviimiseks.

Hetkel on osavõtusoov laekunud 75 mees- ja 57 naissuusatajalt. Meeste võistluses on eelülesandmise rajale minemas 11 eestlast: Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Priit Narusk, Aivar Rehemaa, Erkki Jallai, Pavo Raudsepp, Ilmar Udam, Meelis Aasmäe, Mihhail Lukertšenko, Kaspar Kokk ja Ergo Kelder. Kristina Šmiguni kõrval osalevad naiste sõidus Silja Suija, Piret Pormeister, Kaili Sirge.

Loeteludes võib tulla veel muudatusi, stardiprotokoll laupäevasteks meeste 30 km ja naiste 15 km võistlusteks valmib reedel kell 18.

Reedel kell 18 toimub Pühajärve hotellis korraldajate pressikonverents. Ajakirjanike küsimustele on vastamas Otepää MK-etapi nõukogu esimees Toomas Savi, võistluste direktor Alar Arukuusk, võistluskomitee esimees Tiit Pekk, Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) tehniline delegaat Johan Malm Norrast, kes ühtlasi on ka zhürii esimees, ja FIS-i murdmaasuusatamise juht Jürg Capol.

Võistluste pidulik avamine toimub Otepääl Tehvandi suusastaadionil reedel kell 20. Tervituskõnega esineb Eesti Olümpiakomitee president Mart Siiman, võistlused kuulutab avatuks Eesti Suusaliidu president Toomas Savi ja võistlustule süütamise au on maailmameister Kristina Šmigunil. Avamisel toimub ka Eesti Ajalehtede Liidu poolt auhinna üleandmine Mati Alaverile, kes tunnistati möödunud aastal pressisõbra tiitli vääriliseks.