“Viimane äraütlemistähtaeg on 3. veebruar, ent loodame, et meil seda kasutada ei tule,” arvas võistluste direktor Alar Arukuusk.

Otepää MK-raja viiest kilomeetrist oli kolmapäevaks kunstlumega kaetud juba neli, tõsisemalt on tööd jäänud teha veel suusastaadionil ja selle ümber kulgeva rajalõigu kallal. “Kuu aega enne võistlust lubab selline asjade seis 10. veebruari suunas optimistlikult vaadata,” kinnitas Arukuusk.

Neljapäevase seisuga on Eesti Suusaliitu saabunud 18 riigi arvulised ülesandmislehed 80 mees- ja 58 naissuusatajaga.

Maailma tippudest stardivad Otepääl rootslased Per Elofsson ja Matthias Fredriksson, Itaaliast peaksid kindlalt tulema Giorgio Di Centa, Silvio Fauner, Stefania Belmondo ja Gabriela Paruzzi, kohale saabub ka mullune maailma karikavõitja Johann Mühlegg.

Täiskoosseisuga ehk 8 mees- ja 8 naissuusatajaga lubasid Otepääle tulla Norra, Venemaa ja Soome võistkonnad. Suusamaailmas tuntud riikidest pole endast märku veel andnud Šveits, Jaapan, USA ja Kanada.

Eesti koondis paneb kodusel MK-etapil välja peaaegu täiskoosseisu, vaid mulluse Vasaloppeti võitja Raul Olle kavva Otepää võistlus ei mahu, kes stardib samal päeval Soomes peetaval Finlandiahiihtol.

Viimasest Lahti MM-i eelsest MK-sarja osavõistlusest Otepääl teevad otseülekande 12 telekanalit Itaaliast, Norrast, Soomest, Rootsist, Sloveeniast, Saksamaalt ja Austriast.

Ülekande 10. veebruari Otepää etapilt teeb ka Eurosport, kohapealt valmistuvad sündmusi kommenteerima viis telejaama.