Venemaa – Bulgaaria 3:1 (21, 15, -23, 23), Brasiilia – Itaalia 3:0 (21, 12, 21). Mõlemat poolfinaalmängu jälgis Earls Courti hallis ligi 14 000 huvilist. Pronksmedali pärast mängitakse pühapäeval kell 11.30, finaal algab 15.00.

Nii Venemaa kui Brasiilia olid oma eilsest vastasest üle. Venelasi aitas efektiivsem serv, isegi kui see otse punkti ei toonud, rünnakul tegid oma töö ära võimas Maksim Mihhailov, tehniline ja osav veteran Sergei Tetjuhhin (36), meeskonna kapten Tarass Htei ning keskründaja Aleksandr Volkov. Raskustele põrkuti kolmandas geimis, kui vastutuskoorem ühtäkki tunda andis ja mehed närveldama pani. Dmitri Muserski sõnul (sports.ru) läks oma mäng käest ja kohtunikud vilistasid publiku survel bulgaarlaste kasuks. Kogu pilt võinuks järsku muutuda, kui bulgaalastel neljandas geimis õnne olnuks, kirjutab volley.ee.

„Aga me oleme ju Venemaalt – mida raskem, seda parem,“ kommenteeris muutusi sidemängija Aleksandr Butko, kes vahetati platsile siis, kui Sergei Grankinil raskeks läks. Peatreener Vladimir Alekno: „Bulgaarlased lugesid Grankinit liiga hästi. Pärast vahetust joonis muutus, vastane polnud selleks valmis.“

Bulgaarlaste kapten Vladimir Nikolov: „Hakkasime väärikalt vastu, aga geimilõppudes oma šansse ära kasutada ei suutnud. Venelased mängisid täna meist paremini.“

Brasiilaste üleolek itaallastest oli nii silmnähtav, et itaallastel vist hakkas lausa piinlik. Lõunaameeriklaste fenomenaalsed kehalised võimed, mitmekesine rünnakurepertuaar, kiirus, pikk pink... Kõik see kippus jätma muljet, et neid polegi võimalik võita.

Aga Oleg Moliboga, Viljar Loori meeskonnakaaslane Moskva olümpiavõidu päevilt, pakkus välja, et Venemaa võib olümpiavõitjaks tulla just siis, kui kohtub finaalis Brasiiliaga. Londoni olümpial mängisid tulevased finalistid alagrupis, kolm-null jäi peale Brasiilia.

Täna saame teada naiste turniiri medaliomanikud. Pool kaks päeval kohtuvad pronksimängus Jaapan ja Lõuna-Korea, finaal Brasiilia ja USA vahel algab õhtul pool üheksa. Niisiis on kuulsal jalgpalliriigil võimalus teha kuldne duubel võrkpallis. Maailma edetabelis on USA naiskond esimene ja Brasiilia teine.