Käesoleval aastal saavad olümpiavõitjad tagasiulatuvalt jaanuari algusest 10 000 krooni kuus, paraolümpiavõitjate toetuse määra pole kultuurikomisjoni esimehe, Res Publicasse kuuluva Olav Aarna sõnul sel aastal tarvis fikseerida, vahendab BNS.

Püsiva töövõimetuse korral saab toetust taotleda juhul, kui töövõime kaotus on vähemalt 40 protsenti. Vanuse alusel toetust taotlevad ehk vähemalt 53-aastased olümpiavõitjad saavad toetust täies mahus.

Kahe nädala eest eelnõu teisel lugemisel toetas riigikogu muudatusettepanekut, mille kohaselt saab Eestit esindanud olümpiavõitja toetust ka siis, kui ta ei ela alaliselt Eestis. Samuti kiitis parlament heaks muudatuse, mis tühistas nõude, et toetuse saaja peab olema saanud Eestis sportliku ettevalmistuse, kirjutab BNS.

Nende muudatuste alusel lisandusid olümpiavõitjate toetuse saajate nimekirja ka Eestis elavad vene suusatajad Pavel ja Alevtina Koltšin ning praegu Moskvas töötav veepallur Mait Riismann.

Vanuse alusel saavad tänavu toetust taotleda Ants Antson, Jaan Talts, Svetlana Lozovaja ja Jüri Tarmak ning Aavo Pikkuus püsiva töövõimetuse tõttu.