“Sõit oli kulukas, kuid järgmise hooaja ettevalmistust silmas pidades võimalikest variantidest parim,” tõdes Pikkuus. “Mehed said korraliku hüppeplatvormi, nüüd on oluline taset talvekuudel hoida.”

Meeskondlikult sai Eesti kaks 2. ja 3. koha. Individuaalselt võitis Vahur Valvas etapi ja tuli kolmandaks, Janno Aksini kontole jäi 2. ja 3. koht.

Pikkuus adus oma klubi ratturite nõrgemaid ja tugevamaid külgi. “Mõnes sportlases pidin ka pettuma,” ütles ta.

“Ühepäevasõitudelt saadud mulje võib olla petlik, meeste sisu hakkad nägema siis, kui nad mäkke ronivad. Seni olime elanud ninapidi koos kaks-kolm päeva, nüüd jagasime katust kuu aega hommikust õhtuni.”

Pikkuus käivitas kuni 23-aastaste ratturite klubi tänavu. “Hooaeg läks küll üle kivide ja kändude, kuid tulemused olid normaalsed,” võttis ta ava-aasta kokku. “Kahjuks ei pääsenud kõigile võistlustele, kuhu plaanisime minna — kutseid ei õnnestunud hankida.”

Pikkuus leiab, et noored Eesti ratturid vajavad kõva koolitust. “Põhiline oleks poisid korralikult sõitma ja üksteisest lugu pidama õpetada,” sõnas ta. “Praegu tahab igaüks vaid oma nimel kihutada.”

“Tegutseme kuni raha jätkub,” tõmbas Pikkuus eesootava aasta kavatsustele joone alla. “Põhimõtteliselt ei tohiks probleeme tekkida. Oleme plaaninud 70 starti, need peaksime ka saama.

Eelarves on lahtisi otsi, ent firmad on näinud: klubi toetades ei loobi nad raha tuulde.”