Neli aastat tagasi Vancouveris kuuenda koha saanud Vaultieri kullavõit Sotšis oli suur üllatus nii Pihlale kui ka talle endale, sest mees võistles olümpial põlveproteesiga, mis paigaldati talle pärast rasket kukkumist Kanada MK-etapil.

"Vaatasin võistlust väga raske südamega, sest teadsin, et tal on põlv katki ja põlveproteesiga sõitmine takistab sõitu väga. Peale igat sõitu lootsin, et tuleb medalile lähemale, aga kulda ei lootnud üldse, sest Vene poiss Oljunin tegi väga kõva tööd. Oleksin pakkunud, et tema võidab," rääkis Pihla.

Nikolai Oljunin tuli Vaultieri järel kodupubliku ees finišisse teisena.

"Pierre oli õnnelik, et üldse olümpiale sai. Neli nädalat tagasi polnuks see mõeldav. Põlv oli paistes nagu kõrvits. Kolm korda võeti põlvest vett välja. Arstid ütlesid alguses, et olümpiale minek on suhteliselt võimatu. Aga sai taastusraviga jalgele ja läks longates," rääkis Pihla.

Pihla jõudis elukaaslast juba telefoni teel õnnitleda. "Ta helistas mulle kiiresti, aga pidi kohe pressikonverentsile minema. Ei saanud väga palju rääkida. Mina rääkisin tegelikult rohkem."

Isegi olümpiale minna tahtnud Pihla ravib hetkel jalavigastust, mille ta sai detsembris Austria MK-etapi treeningul. "Tervis läheb paremaks. Kaks nädalat veel karkudega ja siis saab hakata kõndima," rääkis ta täna.

Lumelauamäe poole Pihla sel aastal ei vaata. "Kirurg ütles, et kui ma veel mäe otsa lähen, siis tema mind ei opereeri."