Prantsusmaa vehklemis­ässast sai eestlane!

Äge on uurida tunnustatud uudisteagentuuride ja rahvusvaheliste väljaannete prognoose selle kohta, kes võidavad olümpiamängudel medalid. Et äkki on mõni meie mees või naine ka tulevaste pärjatute hulgas. Teadjad ju teavad või peaksid teadma. Kuulus Sports Illustrated ja veelgi kuulsam agentuur Associated Press pakuvad koostööd tehes Eestile ühte medalit, aga see-eest kulda. Tore! Ja epeevehklemises. Õige! Ja selle võidab… Gauthier Grumier (pildil), kes on seni segastel põhjustel võistelnud Prantsusmaa eest. Tegelikult näitab Grumier’ eestlaseks tembeldamine prognooside tegelikku väärtust. Mis on üsna nullilähedane.

Uudisteagentuur Info­strada arvab, et Eesti võidab Rio de Janeiros ühe medali – maadleja Epp Mäe saab pronksi. Asi seegi, vähemalt realistlik. Kõige usutavam on aga netiportaal olympicmedals­predictions.com, mille järgi tulevad meie atleedid koju kolme pronksiga, mis on kaelas Mäel, tõstjal Mart Seimil ja neljapaadi liikmetel. Eks näis.

USA atleedid toetavad Venemaad

Venemaa ei suutnud ära imestada ja dopingupattude tõttu Rio de Janeirosse mittesõitjatel tulnud suisa pisar silma, kui selgus, et USA olümpiakoondis toetab neid ühtselt ja jõuliselt.

Nimelt sisaldab Ameerika Ühendriikide ametlik paraadvorm, millega marsitakse avamisel, Venemaa lipuvärvides särki. Kui pintsaku nööbid on kinni, paistab ameeriklaste rinnal kenasti valgesinipunane trikoloor. Venemaa avaldab kiitust ka moefirmale Ralph Lauren, mis vormid disainis.

Hobutransport

Isegi äriklassis on Euroopast Rio de Janeirosse märgatavalt odavam lennata kui sinna hobust saata.

Olümpiale on vaja transportida 233 suksut ja seda tehakse spetsiaalsete lennukitega, mis väljuvad Londonist, Liège’ist ja Miamist. Ühte õhulaeva mahub ainult 40 looma, kellele on loodud mugavad ja tervislikud tingimused. Hobupileti hind on 20 000 eurot, mille maksab kinni olümpiamängude korraldaja. Kaasa lendav saatja peab tasuma kõigest 1200 eurot.