Viimastel aastatel on Suurbritannia investeerinud kõvasti olümpiasporti ning nüüd on hakanud rahajõed jõudma ka taliaalade juurde. Pyeongchangis on juba teemaks olnud brittide imekostüüm skeletonis, mis aitas neid naiste seas kuld- ja pronksmedalini ning meeste konkurentsis pronksmedalini. Seejuures ei kuulunud meeste seas medali võitnud Dom Parsons varasemalt maailma kümne parema sekka.

Skeletoni kõrval on kasu lõikamas ka teised alad. Nüüd sihivad britid medalit mäesuusatamises. Seal on nende suurimaks lootuseks Dave Ryding, kes on spetsialiseerunud slaalomile.

31-aastane Ryding jõudis eelmisel aastal Kitzbüheli MK-etapil slaalomis teise kohani ning see on seni tema ainus poodiumikoht. Sel aastal on tal Oslo MK-etapil ette näidata neljas koht.

Vastavalt edetabelile on Ryding slaalomis maailma kümnes mees. Britid arvutasid välja, et Rydingul jääb tavaliselt poodiumikoht 0,89 sekundi kaugusele ning seejärel asusid teadlased tööle.

Britid ehitasid 3D skanneeringu abil Rydingu kehast täpse koopa ning antud mannekeen suunati seejärel tuuletunnelise. Seejuures tehti mannekeen ülimalt täpne – ka juuksepiir ja juuksed olevat samasugused.

Southamptoni tuuletunnelis hakatigi mannekeeniga teste läbi viima. Nii hakati välja tootma Rydingule ideaalset võistlusriietust, et vähendada veelgi õhutakistust. Lisaks üritati niimoodi leida ka ideaalset määret tema suuskadele.

Juba neljapäeva hommikul saab näha, kas 7000 eurot maksma läinud mannekeen ja 200 tundi testimist tuuletunnelis toob brittidele mäesuusatamises nende ajaloo esimese medali.