Alljärgnevalt toome ülevaate möödunud võistluspäeva põnevamatest ja olulisematest uudistest.

Eestlaste peamised medalilootused olid eile seotud Mart Seimi ja tõstmisega. Meie vägilane piirdus dramaatilises võistluses, kus peafavoriit Behdad Salimi sai tõukamises nulli, paraku seitsmenda kohaga, lõpptulemuseks jäi 430 kilogrammi (187 kg + 243 kg).

25-aastane Seim sai rebimises kirja vaid ühe õnnestunud katse, alistades teisel üritusel 187 kilo. 191 kilo eestlasel enam pea kohale tõsta ei õnnestunud. Eestlase rebimisele jättis jälje kasutusel olnud libedavõitu Hiina kang. "Soojendusel rebisin lava taga 165 ja tunne oli väga hea. EMi eel rebisin 170 raskustega, siin oli raske. Nüüd tundsin, et jõudu oli," rääkis Seim.

Olümpia. Olümpiamängud 2016. OM 2016..

Öö uhkeim uudis tuli eestlaste jaoks kahtlemata Rio mängude kergejõustikurajalt - meie oma Rasmus Mägi pääses olümpiafinaali ehk kaheksa parima hulka!

Mägi ajaks märgiti küll isiklikust rekordist pisut nõrgem 48,64, kuid sellest piisas - kunagi varem pole Eesti sprinter ega tõkkejooksja olümpiamängudel finaali pääsenud.

Olümpia. Olümpiamängud 2016. OM 2016..

Sarnaselt Mägile kindlustas oma kohta maailma absoluutses eliidis ka kaugushüppaja Ksenija Balta, kes pääses naiste kaugushüppes neljanda tulemusega lõppvõistlusele, püstitades teisel katsel hooaja tippmargi 6.71.

29-aastase Balta avakatse ebaõnnestus - ta sai kaugelt paku tagant ära tõugates tulemuseks vaid 6.13. Teisel hüppel klappis samm aga selgelt paremini ning Balta hüppas hooaja tippmargi 6.71.

Olümpia. Olümpiamängud 2016. OM 2016..

Eesti odaviske rekordinaine Liina Laasma piirdus olümpiadebüüdil Rios eelvõistlusega, saades 20. koha tulemusega 58.06. Viimasena viinuks 12 parema hulka tulemus 61.63.

Eesti noored purjetajad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp oma esimestel olümpiamängudel imesid korda ei saatnud - 49erFX klassis osalenud Tammiste ja Sepp lõpetasid viimased kolm sõitu vastavalt 20., 18. ja 17. kohal. Kokkuvõttes tähendas see Rio olümpial 20 paadi konkurentsis 19. kohta.

Ardo Arusaar

Kui Heiki Nabi pääses nigela loosi kiuste (või selle abil) kreeka-rooma maadluses pronksimatšile, siis Ardo Arusaare jaoks oli loos veel eriti karm - avaringis tuli vastu minna tugeva venelase Islam Magomedoviga, kes Arusaare alistamise järel järgmises ringis veel tugevamale türklasele Cenk Ildemile kaotas. Nii ei pääsenud eestlane isegi lohutusringi.

Arusaar avaldas alles pärast kaotatud matši, et tal oli roide kõhr katki ja doktor Mihkel Mardna tegi hommikul valuvaigistava süsti.

Suurtelt velotuuridelt tuttav Briti sprinter Cavendish otsis pikalt oma CV-st seni sisuliselt ainsa asjana puudu olnud olümpiamedalit. Suurbritannia meeskonnasõidu tiimi teda ei lisatud, aga Cavendish leidis oma võimaluse hoopis trekisõidus, võites omniumis hõbemedali.

Usain Bolt

Rio mängudel tuli oma teisel alal starti valitsev sprindikuningas Usain Bolt, kes sai suuremate jõupingutusteta 200 meetri jooksus poolfinaali.

29-aastane Bolt võitis oma eeljooksu mängleva kergusega, tõmmates juba poole maa järel tempo alla. Seitsmekordse olümpiavõitja ajaks mõõdeti 20,28.

Naiste teivashüppes MMil teise koha saanud brasiillanna Fabiana Mureri võistlus kodusel olümpial lõppes õnnetult - Murer sai kvalifikatsioonis nulli ega jõudnud lõppvõistlusele.

35-aastane Murer, kelle isiklik rekord on 4.87, ei suutnud Rios ületada algkõrgust 4.55.

Renaud Lavillenie

Meeste teivashüppes kodupubliku lemmiku Thiago Brazi järel hõbeda võitnud Renaud Lavillenie sai autasustamistseremoonial väga kehva vastuvõtu osaliseks, kui oli pärast võistlust brasiillasi Natsi-Saksamaa inimestega võrrelnud.

"1936. aastal oli rahvas Jesse Owensi vastu," viitas atleet Adolf Hitleri Saksamaal toimunud Berliini olümpiamängudele, kus mustanahaline Owens valge rassi ülemvõimu armastanud natsidele ninanipsu viskas. "Me pole sellist asja sellest ajast saati näinud. Sellega tuleks tegeleda."