Järgnevalt kokkuvõte eilse olümpiapäeva tähtsamatest sündmustest.

Rio olümpiamängude meeste epeevehklemise individuaalturniiril pääses Nikolai Novosjolov kaheksa parema hulka, kuid kaotas seal 41-aastasele ungarlasele Geza Imrele 9:15. 32 parema hulgas oli Novosjolov alistanud 12:10 korealase Kyoungdoo Parki ning 16 parema hulgas 15:12 Venezuela esindaja Francisco Limardo.

"Nagu öeldakse, süües kasvab isu. Tekkis usk, et täna võib päris hästi minna, aga kogenud ungarlane suutis selle ära nullida. Ulme mees on ta! Moskvas tuli maailmameistriks ja täpselt 20 aastat tagasi olümpiamängudel kolmandaks. Tema on siin küll mohikaanlane," rääkis kahekordne maailmameister areenilt lahkudes.

Eestlase võitmise järel käis kogenud ungarlase jaks poolfinaalis üle suurfavoriidist Gauthier Grumierist. Finaalis kohtus Imre korealase Sangyoung Parkiga ning kuigi juhtis veel 14:10, kaotas lõpuks 14:15.

Eesti purjetaja Deniss Karpak sai Rio Finn-klassi avasõidus kõrge 5. koha. Teises sõidus Karpakil paraku nii hästi ei läinud ning ta pidi leppima 14. kohaga ning on kokkuvõttes üheksas.

Naiste RS:X-klassi neljandas stardis sai Ingrid Puusta 9. koha ja on kokkuvõtte 13. positsioonil. Meeste Laser-klassi päeva viimases sõidus sai Karl-Martin Rammo poolakast konkurendi reegliterikkumise tõttu alles üle-eelviimase ehk 44. koha ning jätkab üldarvestuses 25. real.

Olümpiadebüüdi teinud 21-aastane Martin Allikvee sai meeste 200 meetri rinnuliujumises aja 2.13.66 ning lõpetas 39 ujuja hulgas 33. kohal. Oma nimele kuuluvale Eesti rekordile jäi ta alla 86 sajandikuga.

Rekordujuja Michael Phelps jätkas Rio olümpiamänge kahe kuldmedaliga, kui võitis 200 meetri liblikujumise ajaga 1:53,36 ning aitas USA koondise 4x200 meetri vabastiilis teateujumises kuldmedalini. Kokku on 31-aastase ameeriklase arvel nüüd juba 21 olümpiavõitu.

Leedu korvpallikoondis jätkas Rio olümpiaturniiri teise võiduga - tulemusega 89:80 alistati Nigeeria.

Avakohtumises Brasiilia vastu suure edu käest andnud Leedu ei alustanud ka Nigeeria vastu kõige paremini - esimese poolaja lõpuks oldi koguni viie punktiga kaotusseisus. Kolmandal veerandajal pandi aga jõudude vahekorrad paika - Leedu tegi vahe seal sisse ning kuigi viimane veerandaeg taas napilt kaotati, saadi lõpuks ikkagi üheksapunktiline võit.

Maailma esireketi ning valitseva naiste üksikmängu olümpiavõitja Serena Williamsi tennisemängud Rio olümpial on mängitud - lisaks paarismängu avaringi kaotusele langes Williams ka üksikmängus.

Suurüllatuse vormistas 16 parema hulgas ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 20), kes alistas kogenud ameeriklanna tulemusega 6:4, 6:3. Eriliselt liimist lahti oli Williamsi tavaliselt võimas serv - teises setis tegi ta ühes geimis koguni viis (!) topeltviga.

Rio olümpiamängude korvpalliturniiril sai Hispaania juba oma teise kaotuse, kui jäi 65:66 alla kodupubliku toel mänginud Brasiiliale. Avamängus kahe punktiga Horvaatiale alla jäänud hispaanlased on nüüd kahe kaotusega B-alagrupis viimasel kohal.

Ungarlannast ujuja Katinka Hosszu teenis Rio olümpiamängudelt oma kolmanda kuldmedali, kui triumfeeris naiste 200 meetri kompleksujumises ajaga 2.06,58.

27-aastane ungarlanna oli varem juba kulla saanud nii 100 meetri seliliujumises kui ka 400 meetri kompleksujumises.

Rio olümpiamängude negatiivsed sündmused said järjekordse jätku - teisipäeva õhtul rünnati maanteel ajakirjanikke vedanud meediabussi.

Pealtnägijate väitel oli buss sõitmas korvpalliareenilt olümpiakeskusesse, kui nad kuulsid nende suunas tulevat püstolituld. Kaks lasku tabasid ka bussi aknaid, mis selle peale purunesid.

Kaks inimest - vabatahtlik Türgist ning ajakirjanik Valgevenest - said juhtumis kergelt vigastada.

KÕIK EILSED KULLAVÕITJAD:

Meeste ühekanuu kärestikuslaalom - Denis Gargaud-Chanut (Prantsusmaa)

Naiste vettehüpete torni paarishüpped - Chen R/ Liu H (Hiina)

Ratsutamise individuaalne kolmevõistlus - Michael Jung (Saksamaa)

Ratsutamise võistkondlik kolmevõistlus - Prantsusmaa

Meeste epeevehklemine - Park Sangyoung (Lõuna-Korea)

Riistvõimlemise naiskondlik mitmevõistlus - USA

Judo - meeste 81kg - Khasan Khalmurzaev (Venemaa)

Judo - naiste 63kg - Tina Trstenjak (Sloveenia)

Laskmine - naiste 25m spordipüstol - Anna Korakaki (Kreeka)

Ujumine - meeste 4x200m vabastiilis - USA

Ujumine - naiste 200m kompleksi - Katinka Hosszu (Ungari)

Ujumine - meeste 200m liblikat - Michael Phelps (USA)

Ujumine - naiste 200m vabalt - Katie Ledecky (USA)

Tõstmine - naiste 63kg - Deng Wei (Hiina)

Tõstmine - meeste 69kg - Shi Zhiyong (Hiina)

Kõiki Rio mängude tulemusi saab vaadata SIIT.

TÄNA RIOS:

Tänasel võistluspäeval on eestlaste pilgud suunatud eeskätt sõudmisele, kus meeste paarisaerulise neljapaadi A-finaalis võitlevad medalite eest ka Andrei Jämsa, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Lisaks on täna eestlastest stardis purjetajad Deniss Karpak ja Karl-Martin Rammo.

Praeguse ajakava järgi peaks sõudmise finaalsõit toimuma Eesti aja järgi kell 16.22, Karpak ja Rammo alustavad päeva esimesi sõite kell 19.05.