Siin on valik eilsetest olümpiauudistest.

Hoolimata kaotusest kohe avamatšis jõudis Heiki Nabi Rio olümpial kreeka-rooma maadluses pronksimatšile. Kahjuks ei suutnud Londoni olümpiahõbe Nabi end poodiumile võidelda, jäädes medalimatšis venelasele Sergei Semjonovile kindlalt 0:6 alla ning lõpetas suurvõistlused viienda kohaga.

Liina, Leila ja Lily Luik

Uurisime, kas sportlased, treenerid ja ametnikud suudavad piltide põhjal jooksukolmikuid Luiki eristada. Seda, kes võitsid ja kes diskvalifitseeriti, saad teada juba loost enesest.

Rasmus Mägi sai Rio olümpial 400 meetri tõkkejooksu kolmandas eeljooksus ajaga 48,55 kolmanda koha ja kindlustas koha poolfinaalis. Päeva paremuselt neljas aeg jääb vaid sajandikuga alla Mägi isiklikule rekordile - hommikuses programmis joostud aeg annab märku, et tartlane on olümpiaks kerkinud elu vormi.

Teises eeljooksus osalenud Jaak-Heinrich Jagor sai 49,78-ga neljanda koha, kuid ajaga järgmisse ringi ei pääsenud.

Poola vasaraheitja Anita Wlodarczyk uuendas Rio olümpial maailmarekordit, kui vormistas uuteks numbriteks 82.29.

Ka eelmine tippmark, 1. augustil Poolas heidetud 81.08 kuulus Wlodarczykile. 31-aastane naine on püstitanud neli viimast maailmarekordit.

Athletics - Women's 400m Final

Rio de Janeiro olümpial krooniti naiste 400 meetri jooksus võitjaks Bahama sportlane Shaunae Miller ajaga 49,44.
22-aastane Miller juhtis jooksu, kuid lõpusirgel kangestus ning ameeriklanna Allyson Felix hakkas finiširuudustikus temast mööduma. Lõpuks täiesti krampi tõmbunud Miller kukkus lõpuks üle joone, päästes sellega endale kulla. Ta edestas Felixit seitsme sajandikuga.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko teatas, et Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) tegi ainuõige otsuse, kui rahuldas kaugushüppaja Darja Klišina kaebuse ja lubas venelanna Rio olümpial starti.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF), kes oli suvel Klišina ainsa Venemaa kergejõustiklsena Rio olümpiale lubanud, teatas 13. augustil, et venelanna ei või siiski võistelda, sest ilmnenud on uued üksikasjad. 25-aastane Klišina kaebas IAAFi otsuse koheselt spordiarbitraaži ja sai seal üleeile võidu.

Mantas Kalnietise 26 punktist Horvaatia vastu ei piisanud.

Leedu korvpallikoondis pidas möödunud ööl Rio olümpial viimase alagrupimängu, kaotades Horvaatiale 81:90.

Nii Leedu kui Horvaatia lõpetasid alagrupiturniiri 3 võidu ja 2 kaotusega. Leedu kohtub veerandfinaalis Austraaliaga ning Horvaatia Serbiaga. Edu korral lähevad Leedu ja Horvaatia poolfinaalis uuesti vastamisi.

Teises tabeli pooles mängivad veerandfinaalis Hispaania ja Prantsusmaa ning USA ja Argentiina.