Järgnevalt ülevaade teise võistluspäeva tähtsamatest sündmustest.

Rio tenniseväljakutel sündis järjekordne suurüllatus, kui meeste üksikmängus piirdus vaid avaringiga maailma esireket Novak Djokovic.

Serblasest kullasoosik langes tulemusega 6:7, 6:7 argentiinlasele Juan Martin Del Potrole, kes ületas ennist uudiskünnise sellega, et jäi olümpiakülas 40 minutiks lifti kinni. Mõlemas setis alistus Djokovic kiires lõppmängus.

Maailma kõigi aegade edukaim olümpiasportlane Michael Phelps alustas Rio mänge võidukalt, saades USA 4x100 meetri vabaujumise meeskonna koosseisus kuldmedali.

Teatevõistluses teist vahetust ujunud Phelps tegi ameeriklaste jaoks vahe sisse, mida teised enam käest ei andnudki - ameeriklased jõudsid finišisse võidukalt ajaga 3.09,92. Lisaks Phelpsile kuulusid võidukasse tiimi Caeleb Dressel, Ryan Held ja Nathan Adrian.

Rio jalgrattavõistlustel läks naiste maanteesõidukuld Hollandisse, kui finišisirgel näitas kõige teravamat jalga Anna van der Breggen. 26-aastane hollandlanna edestas lõpuspurdis rootslannat Emma Johanssoni ning itaallannat Elisa Longo Borghinit.

Võistlust jäi aga varjutama Hollandi sõitja Annemiek van Vleuteni üliraske avarii - pikalt ülejäänutel eest ära olnud van Vleuten eksis kümmekond kilomeetrit enne lõppu libedal laskumisel ning kukkus pea ees tee kõrval olnud kraavi. Teadvusel ning kontaktivõimelisena haiglasse viidud ratturil tuvastati tõsine peapõrutus ja kolm mõra selgroos.

Rio korvpalliturniiri B-alagrupp jätkus tõelise põnevusheitlusega, kui üks turniiri favoriitidest Hispaania pidi tunnistama Horvaatia 72:70 paremust. 26 punkti toonud Pau Gasolil oli võimalus viimasel sekundil korvi alt viigistada, kuid tema viske suutis efektselt blokeerida 22-aastane Dario Šaric.

Korvpalliturniiri B-alagrupi avamängus oskas Leedu meeskond 29-punktise eduseisu praktiliselt maha mängida, kuid sai korraldajamaa Brasiilia vastu siiski võidu 82:76.

Carioca Arenale suurte lootustega tulnud vutisärkide ehteis brasiillased kostitasid leedukate rünnakuid kõrvulukustava vilekooriga, kuid jäid juba avapoolaja järel mornide nägudega. Baltimaade au ja uhkus juhtis vaheajaks 58:29.

Kodumeeskond pakkus aga teisel poolajal vägeva etenduse, jõudes poolteist minutit enne lõpusireeni vaid nelja punkti (71:75) kaugusele! Imet siiski ei sündinud ja leedukad hoidsid edu lõpuni, kuigi pinge säilis viimaste sekunditeni.

Tennisevõistlustel sündis naiste paarismängu avaringis üllatus, kui favoriitidest õed Williamsid kaotasid Tšehhi paarile Lucie Safarova - Barbora Strycova tulemusega 3:6, 4:6.

Tegu oli esimese korraga, kui Serena ja Venus paarismängus olümpiamängudel kaotanud on - varem olid õed kogunud 15 võitu järjest, tulles kuldmedalitele nii Sydneys, Pekingis kui ka Londonis.

Inglasest ujuja Adam Peaty püstitas Rio olümpiamängudel juba teist korda maailmarekordi 100 meetri rinnuliujumises.

Kui ala esimeses eelringis sai Peaty endalegi ootamatult kirja aja 57,55, mis tähistas talle endale kuulunud tippmargi 0,37-sekundilist parandust, siis finaalis näitas 21-aastane Peaty, et on võimeline veel enamaks - kindel kuldmedal tuli ajaga 57,13 - rekord paranes veel 0,42 sekundi võrra.

Eesti rekordinaine Maria Romanjuk kordas 100 meetri rinnuliujumise eelvõistlusel elu parimat aega 1.09,49 ning sai 44 naise hulgas 31. koha. Poolfinaali 16 hulka viinuks aeg 1.07,32.

USA ujuja Katie Ledecky jätkas Rio olümpiabasseinis ujutud maailmarekordite nimekirja naiste 400 meetri vabaujumise tippmargiga - Ledecky aeg 3.56,46 parandas senist rekordit peaaegu kahe sekundiga!

Eesti purjetajatest alustavad Rio de Janeiro olümpial esmaspäeval võistlust Karl-Martin Rammo (Laser klass) ja Ingrid Puusta (RS:X). Eile eestlased trenni ei teinud, sest tuuled olid ohtlikult tugevad (20 m/s), täna lubatakse ilusat ilma (3-7 m/s).

Brasiilia jalgpallimeeskond on alustanud koduseid Rio olümpiamänge kahe järjestikuse 0:0 viigiga. Kui avamängus ei suutnud brasiillased üle mängida Lõuna-Aafrika Vabariiki, siis eile tehti väravateta viik ka Iraagiga. Neymari juhitud ründeliin tegi küll 18 pealelööki, kuid neist vaid neli lendas värava raamidesse.

Kõiki Rio mängude tulemusi saab vaadata SIIT.

TÄNA RIO OLÜMPIAL:

Täna alustavad olümpiamänge Eesti purjetajad Karl-Martin Rammo ja Ingrid Puusta. Rammo avasõit Laser-klassis algab kell 19.05 ja Puusta sõit RS:X-klassis kell 19.15. Kell 20.15 on Puustal kavas teine ja kell 21.15 kolmas sõit, Rammo teine sõit stardib kell 20.30.

Kell 22.57 jätkab Laura Nurmsalu võistlust naiste vibulaskmise individuaalvõistluse 1/32-finaalis, kus on duell-laskmises vastamisi ukrainlanna Veronika Maršenkoga.