Järgnevalt kokkuvõte eilse olümpiapäeva tähtsamatest sündmustest.

Meeste paarisaerulise neljapaadi A-finaal meie neliku Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo osalusel lükkus edasi, sest eile kell 14 otsustasid korraldajad kõik sõudmisvõistlused keeruliste ilmaolude tõttu ära jätta.

Algse kava järgi pidi sõudmise neljapaadi finaalsõit algama Eesti aja järgi eile kell 16.22, nüüd määrati aga uueks stardiajaks täna kell 16.12. Pole aga sugugi kindel, kas täna ilm Rios parem on.


Rio korvpalliturniir jätkus A-alagrupis küllaltki veidra mänguga - kohtusid Prantsusmaa ja Serbia, kel kummalgi polnud erilist isu mängu võita.

Veidra situatsiooni põhjustas turniiritabeli iseärasus - suursoosik USA võib poolfinaalis kokku minna oma alagrupi kolmanda kohaga, kuid mitte teise või neljanda kohaga, kel tuleks ameeriklastega vastamisi minna kõige varem finaalis. Seega mõtlesid nii prantslased kui serblased kindlasti alateadvuslikult selle peale, et ise oma alagrupis kolmandat kohta vältida.

Kuna mõlemad tiimid olid juba Austraaliale kaotanud, käiski omavaheline mäng suuresti just alagrupi kolmanda koha peale.

Prantslasi saatis lõpuks edu - Tony Parkeri raske kahepunktivise viimastel sekunditel andis neile napi 76:75 võidu.

Austraalia korvpallikoondis suutis USA staaride vastu enamat kui teised meeskonnad tõenäoliselt viimase kümne aasta jooksul, sest NBA tähtedega mängiti võrdselt kuni lõpuminutiteni. Lõpuks suutsid ameeriklased viiski võita 98:88.

Viimati suudeti USA korvpallikoondis sel moel proovile panna kaheksa aastat tagasi Pekingi olümpiafinaalis, kui Hispaania ameeriklastega samuti kuni lõpuminutiteni sammu suutis pidada ja lõpuks 107:118 alla jäi.

David Andersen ja Carmelo Anthony

Teisipäeva õhtul viis maailma sotsiaalmeedia tagajalgadele Rio olümpiamängude vettehüppebassein, mis oli üleöö ilusa sinise värvi kaotanud ning nägi välja hoopis eemaletõukavalt roheline.

Kui seni võis ainult spekuleerida, mis sellise värvimuutuse põhjustas, siis eile tuli Rahvusvaheline Ujumisalade Liit (FINA) tulnud välja ametliku selgitusega.

"FINA võib kinnitada, et vee ebatavalise värvi põhjuseks oli tõsiasi, et veemahutitest said otsa mõned kemikaalid, mida basseinivee juures kasutatakse," seisis organisatsiooni avalduses. "Seetõttu oli vee pH-tase tavapärasest erinev, mis põhjustaski vee taolise värvuse. FINA spordimeditsiinikomitee testis vee kvaliteeti ning jõudis järeldusele, et see ei põhjustanud sportlasetele terviseriski."

General view of Olympic diving pool at Maria Lenk Aquatics Centre in Rio

Eesti purjetajad Deniss Karpak ja Karl-Martin Rammo jätkasid Rio olümpiamängudel oma vastavalt teist ja kolmandat võistluspäeva küllaltki keskpäraste tulemustega - Karpak oli Finn-klassi kolmandas sõidus 17. ning neljandas 20., Rammo Laser-klassi viiendas sõidus 30. ning kuuendas 28.

Üldarvestuses jätkab Rammo 46 võistleja seas 31. kohal, Karpak 23 mehe seas 18. positsioonil.

Rio de Janeiro olümpia purjetamise teine päev

24-aastane Etioopia ujuja Robel Habte sattus internetikommentaatorite turmtule alla pärast seda, kui mees 100 meetri vabaujumises ülekaalus starti astus.

Mida aga teravkeelsed kommentaatorid ei tea, on see, et mehe enda sõnul sattus ta mõni aeg tagasi autoõnnetusse ning vigastustest paranemise käigus tõusis tema kaal kahe kuuga 40 kilogrammi.

"Kaalusin 120 kilogrammi ning seda oli liiga palju," rääkis Daily Mailile 181-sentimeetrine ujuja, kes kaalub hetkel 82 kilogrammi: "Tean, et ka seda on hetkel liiga palju. Peaksin kaaluma 74 kilogrammi."