“Tõsi on, et on pöördutud. Kui sa küsisid rahvusvahelisel tasandil töö kohta, siis seda oli tõesti tunda sellest, et Venemaa poolelt huvi selgelt kasvas. Pöördumisi tuli ka täiesti teistest spordivaldkondadest, teistelt spordialadelt. Need polnud ainult suusatajad,“ avaldas Pilv, et venelased on huvitatud tema kogemustest, mis viisid viis aastat tagasi Rahvusvahelises Spordiarbitraažis neid Veerpalu juhtumis võidule.

“Meie poole on pöördutud selleks, et saada kogemustest tulenevaid tähelepanekuid, soovitusi ja teatud asjaolude analüüsi. On käidud n-ö pinnast kompimas. Ei salga, et ka nüüd sügisel, kui Vene sportlaste dopinguprobleem ja kõik seda puudutav taas esile kerkis, kombiti taas pinnast. Uuriti asju,“ lisas Pilv.

Eestlaste jaoks positiivselt lõppenud Veerpalu kohtuotsuse osas lausus Pilv aga suuri kiidusõnu hoopis treener Mati Alaveri suunas.

“Olen kogu aeg rõhutanud, et ei soovi jätta muljet, justkui advokaat püüaks oma rolli selle kohtuasja valguses näidata suuremana, kui see oli. Tegelikult oli see eeskätt ikkagi väga hea meeskonnatöö tulemus. Ja pigem võtan mütsi maha Mati Alaveri ees, kes raskes olukorras näitas väga head analüüsivõimet ja suurepärast organisaatorivõimet. Ta ei käitunud nii, nagu selles olukorras võib-olla paljud teised oleksid käitunud. Ei kaotanud pead, ei tõmbunud peitu, ei hakanud paaniliselt ootama, mis nüüd edasi juhtub, ega kaotanud tegutsemisvõimet. Vastupidi – see, kuidas ta komplekteeris meeskonna, kuidas ta analüüsis ja otsis paremaid lahendusi, oli imetlusväärne. Kokku sai väga hea ühist mõttetööd tegev seltskond,“ jagas Pilv kiitust nüüdse Kasahstani suusaässa Aleksei Poltoranini abimehe Alaveri suunas.