“Olen šokis ja sõidan koju, mis mõtet sel treenimisel enam…” ütles Dallase laagris karjääri viimaseks olümpiaks valmistunud Erki Nool SL Õhtulehele.

“Võib ju loota, et järsku mõeldakse viimasel hetkel midagi välja, aga esialgu keskendun poliitikale. Hakkan mööda Eestit sõitma ja europarlamendi valimisteks kihutustööd tegema,” lausus Nool.

Seltskonnaajakirjale Kroonika on Nool maininud, et istuks meelsasti kultuuriministritoolile.

Noole treeningukaaslane Aleksander Tammert virutas uudist kuuldes ketta südametäiega 70 meetri joonele. “Mis sul viga, üks kuld käes…”

“Mis sul endal viga, mitu olümpiat ees. Minu sport on nende lollide kreeklaste pärast tehtud,” ahastas Nool ja asus sepitsema laulukest “Nüüd kutsun Hellast Pallaseks”.

Uudist kuuldes tabas šokk ka Rahvusvahelise Olümpiakomitee presidenti Jacques Rogge’i. “Juhtus, mida tegelikult karta võis: kreeklased teatasid ka ametlikult, et ei jõua ehitustöödega valmis. Ilmselt tuleb käed üles tõsta, aga loomulikult arutame võimalust lasta käiku mõni varuvariant.”

Nädal tagasi teatasid kreeklased, et olümpiaujula jääb katuseta. Nüüd tuli teade ehitajatelt sõnum, et vett ei õnnestu basseini lasta. “Töömehed unustasid torustiku paigaldamata. Oli vesi, enam ei ole,” kurtis ehitustööde ülem Kostas Kostadiakis.

Korralduskomitee pakkus lahenduseks välja võimaluse pidada ujumisvõistlused sõudekanalil. Võistlejad hüpanuks vette pontoonsillalt ja sooritanuks tagasipöörde ümber poide.

Kui ujumisega hakkasid mured lahenema, tuli uus löök sealt, kust seda oodatagi ei osanud — basseini kadunud vesi ilmus välja korvpallihallis. Vesi purskus torudest saali, ujutas põranda üle ja kerkis kiiresti kogu ehitust lagundama.

Sama komisjoni teatel polevat lootustki, et õigeks ajaks võiks valmida peastaadioni tribüünid ja katus. Põhjuseks toodi, et tsemenditornist oli kadunud kogu tsement.

Korraldajad kaalusid ka võimalust viia kergejõustik antiikolümpia hälli Olympiasse, kus niikuinii pidi toimuma kuulitõuge. Paraku pole Olympias tribüüne ja publikuta võistlemine tunnistati mõeldamatuks.