Liiga soe ilm on halba teinud ka meie suusatajatele, kes on hädas olnud veepuudusest tingitud krampidega.

Sotši olümpiamängudel vabatehnikasprindi eelsõidus 59. koha saanud Siim Sellis tunnistas 11. veebruaril toimunud võistluse järel, et ei suutnud raske ja pehme rajaga kohaneda.

„Ma polnud kunagi nii raskel sprindirajal sõitnud. Laskumistel tundsin pehme lume mõju, jalad kippusid krampi minema. Suur tõus oli ka pudrune,“ nentis Sellis Delfile ja Eesti Päevalehele.

Sama probleem vaevas sel neljapäeval 20km laskesuusatamise distantsil 29. koha saanud Indrek Tobrelutsu: "Kolmandast ringist vaevasid mind jalakrambid. Päev otsa oli 15 kraadi sooja ning veekulu oli väga suur. Sealt alates minu jaoks suusarajal enam midagi lõbusat ei olnud."

Reedel tunnistas Algo Kärp pärast 15 km klassikasõidus 42. koha saamist, et kui vabatehnika sõidus on krambid varemgi vaevanud, siis klassikarajal oli see esimene kord.

Lisaks krampidele muudab kuum päike ka võistlusolud raskemaks. Lumi ju sulab ning paljud sportlased on juba avaldanud muret, et tingimused on lausa ohtlikud. "Asi on läinud käest ära. Nägin täna rohkem inimesi kukkumas, kui terve hooaja peale kokku," lausus USA lumelauaäss Shaun White USA Today-le.

Alpi kahevõistluse Vancouveri kuld Bode Miller sai Sotšis alles kuuenda koha ning süüdistas samuti lumeolusid. "Kui sa piisavalt ei keskendu, võid surma saada."

Päike on nii võimas, et on muutnud ka jäähokiväljakutel mängimise raskeks. Nii näiteks avaldas Läti hokikoondise väravavaht Edgars Masaļskis pärast valusat 0:1 kaotust Šveitsile, et pole kunagi nii kuumal väljakul mänginud.

Jää hokiväljakutel tundubki pehme ning rajapuhastajad uisutavad igal võimalusel väljakule, et lahtine lumi kokku korjata.

Kuum päike ei tundu vaibuvat ka lähipäevadel. Suveniiripoodides müüdavad Sotši embleemiga päikeseprillid hakkavad otsa saama. Kõigile pealtvaatajatele ning kaasaelajatele on tingimused loomulikult ideaalsed. Eesti mõistes korralik maikuine kevad on ju õuele jõudnud.

Vesi on tavapoes samuti odav. Kaheliitrine pudelike maksab näiteks 0,6 eurot.