"Vannitoas lõhnas halvasti, lisaks oli seal hallitus ja mustus. Toad olid äärmiselt ebahügieenilised ja söögiruum oli must," kurtis Norra delegatsiooni juht Erlend Slokvik Norra rahvusringhäälingule NRK.

Norra suur kullalootus, 400 meetri tõkkejooksu valitsev maailmameister Karsten Warholm lisas omalt poolt: "Õhukvaliteet oli väga kehv. Tundus, nagu oleksin ülikoolilinnakusse saabunud."

Norra keskmaajooksja Karoline Bjerkeli Grøvdal tunnistas, et pole ühelgi tiitlivõistlusel nii kehva hotelli näinud. "Ma olen kuuel tiitlivõistlused osalenud ja pole kunagi midagi sellist näinud. Kui ma tuppa sisenesin, tundsin kohe halba lõhna," sõnas ta.

Norra koondis otsustas koheselt hotelli vahetada. Delegatsioonijuhi Slokviki sõnul maksid nad hotelli arve kinni, kuid ootavad, et Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) neile märkimisväärse hüvitise maksaks.

Samas Doha kesklinnas asuvas Ezdani hotellis, millel on neli tärni, peatub ka Rootsi koondis, kuid nemad jäid majanduslikel põhjustel samasse majutuskohta edasi. Rootsi koondise esindaja Karin Torneklint ütles Expressenile, et osad neile eraldatud toad polnud korras ning need toad, kus lõhnas imelikult, vahetati väja.

Doha MM algab reedel.