Saksamaal oli vaja viiki või võitu, et saada alagrupis esimene koht ning USA pidi jälgima, mida teeb Ghana.

Treenerid pidid tegema taktikalised plaanid vastavalt sellele, mida näitab seis alagrupis. Juba treenerite vastasseis oli väga põnev. 2006. aasta MM-finaalturniiril oli praegune USA loots Jürgen Klinsmann Saksamaa koondise peatreener ja praegu Saksamaa eesotsas olev Joachim Löw tema abi. Mehed töötasid koos ja teavad teineteist hästi. Klinsmann on pigem hea motiveerija ja meeskonna ülesehitaja, Löwi võib lugeda heaks taktikuks.

Mängu eel võis arvata, et kuna Saksamaa on selle turniiri üks favoriitidest, siis mäng peaks kulgema Saksamaa taktikepi all. Selliseks antud mäng ka kujunes, kus Saksamaa domineeris mängu ja USA keskendus peamiselt kaitsetööle ja vasturünnakutele.

Saksamaa mängu oli huvitav vaadata, kuna mulle tundub, et mäng-mängult muutub nende mäng Müncheni Bayerniga sarnaseks. Asetus on peaaegu sama, mängiti sarnase taktikaga, kus tehakse palju lühikesi sööte. Peamine eesmärk on leida kaitsjate vahelt auke üles ja vabu positsiooni lähilöökideks. Mäng on üles ehitatud positsioonirünnaku peale, kus tsenderdusi väga palju kasti ei panda.

Lähtuvalt Saksamaa palli valdavast mängustiilist pidi Klinsmann kaitse üles ehitama. Oli näha, et kaitseliin oli vahel viie- või kuni kuueliikmeline, mis lõi head eeldused julgestuse olemasoluks. Sellise kaitsetaktika tõttu Saksamaal väga häid võimalusi eriti ei olnudki.

Täna polnud ka kõige paremad tingimused, aga teleekraani vahendusel ei saa kindlalt väita, kui palju see söödumängu pärssis. Suures pildis polnud näha, et vihm või muru oleks halvanud Saksamaa taktikat, aga võis jätta oma jälle.

USA näitas lisaks heale kaitsemängule, et meeste füüsiline konditsioon on
korras. Kontrarünnakud olid neil täna kohati ohtlikud, aga kuna mäng oli
Saksamaa kontrolli all ning vastast pressiti kõrgelt, siis polnud USA-l
võimalik oma mängu ka peale suruda.

Ühe värava siiski ameeriklased oma seljataha lasid lüüa, kuna jätsid kastitaguse katmata ja Thomas Müller sealt siseküljega palli tahanurka ka lõi. Värav näitas kindlasti Mülleri kvaliteeti ja oskust lüüa väga erinevaid väravaid.

Eks USA jälgis täna seisu ka teises mängus ning lõpu poole oli näha, et kui Portugal teise värava lõi, siis USA mängis rahulikumalt ja lõpus langes ka mängutempo. Siiski tekkisid USA-l veel päris mängu lõpus kaks väga head võimalust, kuid neid ei õnnestunud neil väravaks realiseerida. Võiks öelda, et tegu oli kulgeva ja mitte kõige atraktiivsema mänguga, aga nende õnneks said mõlemad alagrupist edasi.

Siiski paistsid täna silma Löwi reaktsioonid, millest oli aru saada, et ta mänguga rahule ei jäänud. Olles mängu nii kindlalt valitsenud, oleks pidanud selle ka kindlamalt võitma.

USA või Ghana oleks väärinud mõlemad Saksamaa kõrval edasipääsu, aga seekord õnnestus see USA-l. Sellise mänguga, mida Portugal sel turniiril näitas, ei väärinud nemad enamat. Huvitav saab olema Saksamaa edasise käekäigu jälgimine, kuna hetkel pole nad veel head rütmi saavutanud. Samuti saab USA-st tõeline peavalu nende järgmisele vastasele.