Eesti noorkoondislased osalevad Euroopa meistrivõistlustel kuni 16- ja 18-aastaste noormeeste ja neidude arvestuses. Eesti Korvpalliliit taotles ning FIBA Euroopa juhatuse otsusega otsustati korraldada taas üks Euroopa meistrivõistluste turniir Tallinnas, sedakorda kuni 16-aastastele poeglastele (9.-20.08.2006), teatab basket.ee.

Esimesena kohtutakse alagrupimängus Gruusiaga, seejärel on vastasteks Rootsi, Austria ja Norra. Kõigist neljast alagrupist pääseb veerandfinaali kaks parimat.

Ainukesena noortekoondistest osaleb A- divisjonis kuni 16-aastaste tütarlaste koondis, millest tulenevalt neli ka teistest koondistest märgatavalt tugevam alagrupivastaste nelik: Venemaa, Leedu ja Hispaania. Turniir toimub Slovakkias (Kosice) 4.-13. augustini.

Kuni 18-aastaste noormeeste koondis sõidab Rumeeniasse (Sibiu, 28.07 — 8.08) ning U-18 neidude koondis Itaaliasse (Chieti, 21.-30.07). Alagrupivastased on noormeestel Ungari, Bosnia & Hertsegoviina, Rumeenia, Šotimaa ning neidudel Portugal ja Bosnia & Hertsegoviina.