Turniiri võidu ja kaotusega alustanud Eesti koondis kaotas päeva avakohtumise Poolale 70:81 (12:31, 19:13, 24:14, 15:23) ning sellega ka luhtusid kodumeeskonna võimalused pääseda alagrupist edasi järgmisse valikgruppi.

Kuigi Eesti koondis valitses täielikult lauavõitluses (54-27), tuli mängu saatust otsustav vahe sisse just esimesel veerandajal mille Eesti kaotas koguni 12:31! Hiljem väga võitluslikku mängu näidanud Eesti koondis suutis veel enne viimast veerandaega vahet vähendada kolmele punktile, kuid kahjuks oli Poola koondisel viimaseks veerandajaks järgi jäänud rohkem värskust ja jõudu ning Eesti koondisel tuli vastu võtta kaotus 70:81.

Eesti koondise resultatiivsem olid Asko Paade 21 punktiga ning lisaks sai ta ka 16 lauapalli. Reinar Hallik viskas 11 punkti ja sai 17 lauapalli ja pani 5 blokki. Viimase veerandaja esimesel minutil mängust viie veaga lahkunud Madis Sõnajalg viskas 17 punkti ja sai 7 lauapalli. Vastaste resultatiivseim oli Kamil Wojciak 27 punktiga.

Päeva teises kohtumises alistas Leedu koondis seni võiduta jätkava Valgevene koondise 79:75.

Turniiri avapäeval Eestile kaotanud Läti võistkonnal oli puhkepäev.

Olenemata homsetest tulemustest on edasipääsu järgmisse valikgruppi taganud Leedu, Läti ja Poola võistkonnad. Eestil ja Valgevenel jäi kahjuks seekord edasipääsu uks suletuks.