1998. aasta kevadest igal kümnevõistlusel Jontschewi meditsiinilist tuge kogenud Nool ütles, et Stuttgardi lähedal kliinikut omav arst teab täpselt, missugust abi tippsportlane vajab.

«Jontshewi trump on tema valmisolek,» ütles maailma edetabeli teine kümnevõistleja. «Ta teab, mida saab teha ja teeb, mida on lubanud. Kui Jontschewiga esimest korda kokku puutusin, polnud mul häda midagi, ka hiljem pole suuri vigastusi kurtnud. Ta on andnud kindlustunde, et kui midagi juhtub, saan abi.»

Medalitaotlejad eelisseisus

Olümpianormi täitnud kuuest kergejõustiklasest on Jontschewi kliinikus abi saanud viis - Noolele ja Salumäele lisaks ka Aleksander Tammert, Indrek Kaseorg ja Pavel Loskutov.

Nädalavahetusel kuulasid Saksamaa arsti plaane Eesti Olümpiakomitee (EOK) ja kergejõustikuliidu (EKJL) esindajad. EOK spordiprojektide juht Martti Raju ütles, et esmajärjekorras hoolitsetakse olümpiamängude medalikandidaatide meditsiiniabi eest. «Arvestame, et Noolel on vajaduste rahuldamisel eelis,» märkis ta. «Ent sama heatasemelist teenust tahavad ka Jaan Kirsipuu, Indrek Pertelson, Kaido Kaaberma. Unustada ei tohi ühtki olümpialast. Välisdoktor kinnitas, et saab Sydneys oma tiimiga aidata ka teiste alade tegijaid.»