Heategevusenampakkumine korraldatakse Tallinna vast(taas)avatud Harju tänava Pegasuses.

Erki Nool annetas kümmekond eset, kunstnik Heiki Navitrolla ühe maali ja kuus graafilist lehte.

Oksjoni korraldavad internetiväravad Delfi ja Osta.EE. Enampakkumine jätkubki kolmapäevast alates internetis aadressil osta.delfi.ee.

“Ma ei mõelnud pikalt, kui mulle pakkumine tehti. Hakkasin kohe vaatama, mida võiks anda. Püüdsin valida nii, et asjadel oleks erinev väärtus ja siis ka erinev hind — mõned kindlasti kallimad, teised jälle odavamad, kuid huvitavad,” räägib Erki Nool SL Õhtulehele.

Kõige väärtuslikumaks hindab sportlane ise Götzise kuldmedalit, mille sai 1995. aastal kaugushüppe alavõidu eest. Nool püstitas seal Eesti kaugushüpperekordi — 8.10, mis püsib tänini.

“Suurem ajalooline väärtus on aga kindlasti trikool, milles võistlesin Sydney olümpiamängudel,” arvab ta siiski.

Huvitavuselt kolmandaks hindab Erki Nool Götzises seljas olnud dressipluusi, millele on kirjutanud oma autogrammid Tomas Dvorak, Roman Šebrle, Jon Arnar Magnusson ja teised kümnevõistluskuulsused.

“Kõigi nende asjadega on palju mälestusi ja neil kõigil on minu jaoks teatud taustväärtus. Heategevuseks, liiati veel laste heaks, ei ole aga kahju neist loobuda. Viiratsi lastekodul on oma spordiklubi ja raha vajavad nad varustuse ostmiseks,” räägib Nool.

Ta lisab, et heategevuses osalemine annab hea enesetunde. “Kui võimalusi on, siis miks mitte kedagi aidata,” räägib Nool. Varem on ta aidanud üht Põlvamaa lastekodu.

Enampakkumisele on Nool valinud ka Atlanta olümpiamaskoti Iizzy, Sydney olümpial 1500 meetri jooksus jalas olnud naelkingad, Reval Cupi mälestusmedali ja palju muud. Kokku kümmekond isiklikku asja.